Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Багерист и поръчител - на съд за унищожаването на пясъчните дюни

Багерист и поръчител - на съд за унищожаването на пясъчните дюни

Двамата са пуснати под гаранция.

Бургаската окръжна прокуратура повдигна обвинение на двама от задържаните за унищожаването на пясъчните дюни край къмпингите "Каваци" и "Смокиня". На съд ще бъдат изправени багеристът, който на практика е заравнил терена със своята машина, както и соченият за поръчител на деянието. Припомняме Ви, че според събраните до момента данни, подбудителят е заплатил за "услугата" 1 000 лева.

Подробностиза повдигнатите обвинения разкриха по време на среща с медиите Административниятръководител на Апелативна прокуратура – Бургас г-н Любомир Петров, Заместникадминистративният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас г-жа ЙовитаГригорова и Директорът на ОД на МВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Петров посочи, че за така повдигнатите обвинения законът е предвидил наказаниеот до три години „лишаване от свобода“ и „глоба“ в размер от 2 000 лв. до10 000 лв. за всеки от обвиняемите. Наподбудителя е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на10 000 лв., а на багериста - „парична гаранция“ в размер от 2000 лв.

По думите на Петров, двамата обвиняеми са неосъждани, а предвиденото в законанаказание за извършеното престъпление не е тежко, което е мотивиралонаблюдаващия прокурор да определи такива мерки за неотклонение. Той добави, чепо време на разследването може да бъде реализирана отговорност и наконцесионера на плажната ивица, намираща се в съседство на парцела, на който сенамират унищожените дюни, в случай че  седокаже, че той има отношение към заравняването, но за сега такива доказателстваняма.

Калоянов съобщи, че поръчителят е собственикна парцела, върху  който са се намиралиунищожените дюни. По думите му, в Полицията не е постъпвал никакъв сигнал заизвършеното престъпление до неделния ден, а служителите на реда са научили запосегателството срещу дюните от журналистически материали.

„Не се съмнявайте,че ако бяхме получили своевременен сигнал престъплението то щеше да бъдеразкрито още в съботния ден“, каза г-н Калоянов.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега