Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кои са най-актуалните "суперхрани" тази година?

Кои са най-актуалните "суперхрани" тази година?

Както във всяка друга област на живота, здравословното хранене сякаш също е подчинено на модни тенденции.

Както във всяка друга област на живота, здравословното хранене сякаш също е подчинено на модни тенденции. В един момент на преден план излиза годжи бери, а в следващия вече Ви препоръчват да заложите на чията и червеното цвекло. Ето и кои са “най-модерните” здравословни храни в момента.

Индийското бодливо грозде съдържа два пъти повече антиоксиданти от плодовете акай. Т.нар. "амла" е богата на витамин С, калций, фосфор, желязо, каротен, витамин В комплекс. Плодът е полезен за зрението, очите, косата, кожата, подобрява метаболизма и е популярно болкоуспокояващо при менструални неразположения. В момента популярността му бързо нараства, като плодът може да бъде открит онлайн, най-вече в прахообразна форма. В търговската мрежа се продават и други видове Цариградско грозде, които имат сходно съдържание.

Бъзът е популярно растение в българската традиция, но храстът все повече и повече се прочува и като суперхрана. Отварите, чайовете и десертите от него имат противовъзпалително и антивирусно действие и се препоръчват при грип и настинка.

На дневен ред остават и добилите популярност миналата година Маки бери - чилийски плод, подобен на боровинките, както и семките от диня. Една от новостите обаче е плодът на боабаба. Диетолозите го препоръчват като съставка на сокове, десерти и към здравословната закуска. Вкусът му е смесица между сладко и кисело, което го прави напълно приемлива порция сама по себе си. Ако го добавите към микс от продукти, този вкус ще се загуби, което ще Ви позволи да се възползвате единствено от здравословните му ефекти - мощна комбинация от 6 пъти повече витамин С от портокалите, 2 пъти повече калций от млякото и млечните продукти, фосфор, калий и фибри.  

Актуално тази година е и брашното от маниока. Тя произхожда от Бали и Южна Азия. Приготвя се от корена на растението и не съдържа глутен. То е богато на въглехидрати, меко като структура и е най-близкият заместител на бялото пшеничено брашно.

Тигровите ядки също са страшно популярни в момента. Те са богати на фибри, витамини С и Е, магнезий и аргинин. Млякото, приготвяно от тях, е добър заместител на краве млякото, а освен това се препоръчва и при проблеми с еректилната функция. Тези ядки са подходящи за диабетици, а маслото, приготвяно от тях, съперничи на зехтина.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега