Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нова вълна опасни имейли от името на НАП

Нова вълна опасни имейли от името на НАП

Писмото гласи, че "има промени в регламента и периодите за подаване на декларации".

Националната агенция за приходите е една от "любимите" институции на разпространителите на зловреден софтуер и фишинг инструменти. Нова вълна от опасни имейли се разпраща и в момента от името на НАП.

Писмото гласи, че "има промени в регламента и периодите за подаване на декларации". Писмото върви и с прикачен файл, който потребителят да изтегли на компютъра си, уж за "повече подробности".


Ето какво гласи електронното писмо:

Уважаеми госпожи и господа,

Национална агенция по приходите (НАП) напомня за промени в регламента и периодите за подаване на декларации в НАП. Необходимо е да се запознаете с нововъведенията с цел спазване на всички срокове. Напомняме, че в случай на данъчно задължено лице, което не подаде декларация по този Закон, не я подаде в срок, не посочи или невярно посочи данни или обстоятелства, водещи до определяне на дължимия данък в по-малък размер или до неоснователно намаляване, преотстъпване или освобождаване от данък, се наказва с имуществена санкция в размер от 500 до 3000 лв. При повторно нарушение имуществената санкция е в размер от 1000 до 6000.

Внимание!
Всички подробности касаещи изменения на регламента и сроковете ще намерите в прикачения файл.

Национална агенция за приходите.


Писмото обаче не се изпраща от официалния адрес на агенцията, а от случаен имейл. Експертите по киберсигурност напомнят, че при съмнения за наличие на вируси в писмо или за опит за фишинг, е добре първо да проучим достоверността на информацията.

Всички регламенти и срокове са подробно описани на сайта на НАП и регулярно се разпространяват и от медиите. Писмата на Агенцията идват от официалните пощи, регистрирани към домейна на официалната страница на институцията.

Ако получите подобно съобщение и установите, че се касае за фалшиво писмо, не отговаряйте, не теглете прикачени файлове и не отваряйте линкове. Просто изтрийте писмото, съветват IT специалистите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега