Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От утре влиза в сила новият график за движение на влаковете

От утре влиза в сила новият график за движение на влаковете

При изготвянето на новата транспортна схема, националният железопътен превозвач всяка година съгласува движението на бързите и пътническите влакове с областните и общинските администрации по места.

От утре(9-и декември) влиза в сила новият График за движение на влаковете на „БДЖ-Пътническипревози“ ЕООД. В повечето региони на страната се запазва досега действащият график за движение.При изготвянето на новата транспортна схема,националният железопътен превозвач всяка година съгласува движението на бързитеи пътническите влакове с областните и общинските администрации по места. Товасе прави с цел подобряване на транспортното обслужване на населението, затова иголяма част от направените промени в новия График за движение на влаковете сасъобразени с постъпили предложения от тяхна страна.

Друга част от промените сасвързани с обосновани искания на редовни клиенти, а трети – с повишаванерентабилността на превозите и ефективното използване на наличния подвиженсъстав. През следващата година ще се запази обемът напревозите, заложен в сключения договор с държавата за извършване на общественипревозни услуги.

Превозът на пътници ще се извършва с общо 572 влака, от които: 16 международни бързи влака(като 4 от тях ще се движат само през летниясезон), 78 бързи влака (5, от които ще се движатсамо в определени дни от седмицата), 136 пътнически влака и 342 крайградски пътнически влака. Движението на влаковете в участъците с най-голямброй пътници в работните дни ще се осъществява на по-чести интервали и през2019 г. В сутрешните часове влаковете по направлението Перник-София отново щесе движат на интервал от 20 минути, а в следобедните часове и вечер ще пътуватв посока София-Перник на интервал от 40 минути.

По маршрута Лакатник-Своге-София влаковете ще седвижат в сутрешните часове отново на интервал от 30 минути, а в следобеднитечасове и вечер ще пътуват в обратното направление (София-Своге-Лакатник) навсеки 60 минути.В участъка Пловдив-Асеновград ще бъде запазенодосега действащото разписание и движение на влаковете на интервал от 60 минути.С влизането в сила на новото разписание се запазваежедневното движение на директния международен влак от Истанбул за София, кактои международната връзка София- Крайова, която се осъществява със сутрешния влакСофия-Видин и обедния Видин-София.

През летния сезон (от м. юни до м. октомври), сепланира да се запази движението на сезонния влак Солун-София-Солун. Влакътзаминава от София в петък и пристига в Солун в събота сутрин, а в обратнатапосока тръгва от Солун в неделя вечер и пристига в София в понеделник сутрин.  За пътуващите по направлението София-Букурещдиректните вагони отново ще се движат само през лятото, а през останалото времеще се налага пътниците да се прекачват на гара Русе на и от мотриса, която щесе движи по маршрута Букурещ-Русе-Букурещ.

По направлението София-Белград придвижването сдиректния влак от София ще се осъществява само в периода от 14.06.2019 г. до16.09.2019 г.При разработването на новото разписание,транспортната схема и периодите на движение на влаковете са съобразени вмаксимална степен с обемите и структурата на превозите, както и с техническитевъзможности и капацитета на подвижния състав. В Графика са взети предвид и планиранитепо-мащабни ремонти по железопътната инфраструктура, с оглед при тяхнотостартиране, корекциите в маршрутите и разписанията на влаковете да саминимални. Например за участъка София-гара Искър- Казичене-Елин Пелин, предвидочакваните ремонти са разработени разписания на влаковете по алтернативенмаршрут през гара Подуяне.

Това е направено, за да бъдат избегнати бъдещиизменения в разписанието на влаковете, движещи се по цялата южна жп мрежа.За подобряване транспортното обслужване на столицата и намаляване времетоза престой на Централна гара София за периода на новия График за движение навлаковете е предвиденото някои влакове за гара Банкя да не започват илиприключват движението си на/в гара София, като промяната на маршрутите еотразена в електронния пътеводител на официалната интернет страница на БДЖ. 

При така разработената схема се създава директна връзка от гарите испирките от северозападната част на столицата – Банкя, Божурище, Волуяк, Обеля,Връбница и Надежда с гарите и спирките в източната част на града – Подуянепътническа, Подуяне среден район, сп. Смирненски, сп. Искърско шосе, гара Искъри гара Казичене.       

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега