Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Подгряващ концерт за фестивала ВОДА ще има на симБиотично

Подгряващ концерт за фестивала ВОДА ще има на симБиотично

"Подгряващото събитие" ще се състои тази неделя (18 август), от 18:00 часа при пространството "симБиотично" край Солниците.

Необикновен музикален експеримент ще зареди меломаните в Бургас с енергия преди началото на фестивала за съвременно изкуство ВОДА. "Подгряващото събитие" ще се състои тази неделя (18 август), от 18:00 часа при пространството "симБиотично" край Солниците.

Българският музикален проект E.U.E.R.P.I.. и германският музикален проект Ypsmael ще се срещнат заедно на брега на Атанасовско езеро, за да направят един спонтанен експериментален концерт, основан на импровизация и композиция на живо, който ще се случи тук и сега и никога няма да бъде повторен в същия вид.
Ypsmael: намира звуци от заобикалящата среда, електронна музика на живо
EUERPI: китара, електронна музика на живо

Немският артист Норман или Ypsmael гостува за пореден път в България. Преди 2 години той се среща с 37-годишния  Мирян Колев, познат като E.U.E.R.P.I., в Бургас на фестивала за съвременно изкуство „Вода“. Първият им общ проект се осъществява миналата година. През 2019 решават да направят мини-турне из страната с концерти- импровизации във Велико Търново, Бургас, а след това и на нос Емине.

Музиката на Ypsmael е базирана върху композиция на живо и свободна импровизация, използвайки звуци, отразяващи заобикалящата го социална и физическа среда. Изпълненията му на живо са site-specific, като пряко се влияят от аудиторията, другите музиканти с които колаборира и акустиката на помещенията. Създателят на проекта има богата биография в колаборациите на живо като някои от участията му включват съвместни пърформанси с десетки артисти.

E.U.E.R.P.I.. е солов проект на Мирян Колев, живеещ и творящ в Стара Планина и представящ музиката си в различни географски пояси. Проектът му е създаден през 2011 с основната цел да представя музиката като вид експресия или с други думи да може да предаде емоции и мисли под формата на звук, в максимално чист вид, без да се пречупват и слагат в рамки.

Стилът му е експериментален ембиънт, а музиката му е композиционно-импровизационна, което значи че върху един изграден звуков скелет се импровизира и всеки отделен музикален пърформанс е различен, пряко влияещ се от настоящия момент, мястото на представяне и атмосферата. Занимава се с музика от 15-годишен, но е стартирал соловия си проект E.U.E.R.P.I. преди 8 години и оттогава се отдава и на композиране.  Има издадени 6 албума, от които три солови. Създава и композиции за различни интердисциплинарни проекти като танцови представления.

Фестивалът ВОДА се организира за втора поредна година. Негов нестандартен домакин е басейнът на Младежкия дом, който се пълни с изкуство в рамките на три дни. Датите тази година са 8, 9 и 10 септември.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега