Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие почете Яворов

Поморие почете Яворов

Венци и цветя поднесоха председателят на Общински съвет Поморие Адам Адамов, общински съветници, общественици, ученици и учители от СУ „Иван Вазов” и жители на Поморие.

Думи на признателност и благодарност прозвучаха днес предпаметника на Пейо Яворов в Поморие, по случай 140-годишнината от рождението напоета.

Стела Николова, Ирен Лимберова,Стефания Кусева, Виктория Димова, Дарина Шивачева и Александра Баласова савъзпитаници на литературен клуб „Звъниче“ към ЦПЛР ОДК – Поморие спреподавател  Мариана Маринова.Вдъхновени от творчеството и живота на поета, момичетата бяха написалиневероятни есета. Част от тях беше прочетена днес по случай годишнината отрождението на Пейо Тотев Крачолов.Директорът на дирекция„Образование и култура” Желязко Страволемов поздрави присъстващите от свое имеи от името на кмета Иван Алексиев.

„Лиричният поет, чийто юбилей честваме днес,чертае светла диря в българската литература, в национално-освободителните борбии в културния живот на Поморие. Щастлив съм, че заедно пазим тази диря и япревръщаме в път към духовността. Вярвам, че и днес градът ни може да сегордее, защото възпитава, образова и вдъхновява деца с будна мисъл иестетически усет!“, пише в поздравителния адрес от кмета.

Венци и цветя поднесохапредседателят на Общински съвет Поморие Адам Адамов, общински съветници,общественици, ученици и учители от СУ „Иван Вазов” и жители на Поморие.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега