Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Приключват "малките матури" за четвъртокласниците

Приключват "малките матури" за четвъртокласниците

В понеделник стартира и външното оценяване за седмокласниците и матурите за абитуриентите.

Приключват "малките матури" за четвъртокласниците. Днес се провежда последният от изпитите за Национално външно оценяване - този по "Човекът и природата".

Тестът се състои от 16 задачи от затворен тип с три възможни отговора, от които само един е верен, и още 3 задачи от отворен тип, на които учениците трябва да отговорят сами. Изпитът е с продължение от един учебен час, а за децата със специални образователни потребности - два учебни часа. Тестовете и верните отговори се публикуват след всеки изпит, на страницата на МОН в интернет.

Т.нар. “малки матури” започнаха на 10-и май с изпит по БЕЛ. Целта на националните външни оценявания е да измерят индивидуалните постижения на учениците по различните предмети, да се определи необходимостта от подкрепа, където е необходима, както и да се осъществи мониторинг на образователния процес на различни нива – на училищно, на регионално и на национално.

С резултатите от националното външно оценяване по математика може да се кандидатства за обучение в прогимназиален етап в профилираните гимназии с профил “Математически” и “Природни науки”, като тежестта им при балообразуването се определя от конкретното училище.

В понеделник стартира и външното оценяване за седмокласниците. На 21-ви май ще се състои матурата по БЕЛ, а на 23-ти - тази по математика. Датите съвпадат с Държавните зрелостни изпити на абитуриентите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега