Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Табаков предлага "Атанасовска коса" отново да стане плаж "Адам и Ева"

Табаков предлага "Атанасовска коса" отново да стане плаж "Адам и Ева"

Вариант е ивицата да бъде разделена на няколко зони.

В отговор на стартиралата подписка срещу голотата на плажа, общинският съветник Живко Табаков внесе в докладна, с която предлага "Атанасовска коса 2", който Общината поиска да стопанисва, отново да стане плаж "Адам и Ева".

"Ако голотата на плажа бъде счетена като непристойно поведение, то нека бъдат приложени съответните санкции, макар да намирам за спорен този момент. Друг спорен момент е кой ще контролира и налага санкции на „нарушителите”. Въпреки това, ако бъде изпълнено желанието на гражданската инициатива, а именно да бъдат въведени рестрикции, то смятам, че е редно на другата страна да бъде предоставена възможност за алтернатива", пише Табаков.

Той напомня, че "Атанасовска коса" дълго време бе плаж, предпочитан от дамите, почитателки на по-разголеното плажуване. През последните няколко години обаче ивицата не се стопанисва, няма условия за нормално плажуване, а старите бетонни ограждения на „Евиния” плаж са разрушени в голямата си част.

"Важно е да се отбележи и факта, че нудистки плажове, „Евин” и „Адамов” има по цял свят и те са част от палитрата на предлагане в туристическия бизнес, при това по цени се равняват на най-скъпите курорти. Не виждам пречка Община Бургас да помисли в посока отново да предоставя такава услуга в рамките на плаж „Атанасовска коса – 2”", допълва Табаков.

С докладната си Табаков иска Общински съвет официално да кандидатства за стопанин на плажа, след което тя да се обособи като нудистка. Вариант е ивицата да бъде разделена на няколко зони, така че да бъде управлявана по най-рационалния начин, като тази промяна бъде направена от съответното ресорно министерство, посочва още общинският съветник.

Припомняме Ви, че кметът Димитър Николов поиска от министърът на туризма Николина Ангелкова Общината да поеме грижите за "Атанасовска коса", тъй като плажът не представлява интерес за концесионерите. Тя на свой ред заяви, че ще съдейства с каквото може и препоръча на градоначалника да изпрати писмено искане до ведомството.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега