Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тишев: Няма да позволим Бургас да стане придатък на Варна

Тишев: Няма да позволим Бургас да стане придатък на Варна

БСП - Бургас зове областният, кметът, бургаските депутати да реагират.

Няма да позволим Бургас да стане придатък на Варна. Това заявиха категорично народният представител Николай Тишев, областния председател на БСП - Бургас Стойко Танков и Христо Панайотов от ОбС на партията. Местните политици бяха категорични, че тиражираното предложение на регионалното министерство за сформирането на единен Черноморски икономически регион е недопустимо и носи единствено негативи за Бургас.

Депутатът Николай Тишев подчерта, че до този момент не е участвал в дискусия по темата. Не бил получавал и покани за такива. Освен това отправи въпрос към ведомството защо в Бургас не е организирано обществено обсъждане, след като предварителният план е бил срещи да има във всеки областен център.

"Къде беше постигнат този консенсус, нито мен, нито моите колеги някой ни е питал дали сме съгласни. Съвсем сериозно искам да заявя, че тази работа няма да стане", категоричен бе народният представител. "Вече едно седмица този дискусия върви, София си прави сметките, Варна си прави сметките, Бургас го няма въобще на картата. Искаме ясна позиция от другите партии в Бургас", допълни той и призова колегите си от ГЕРБ и останалите местни политически формации да се активизират.

Той пое ангажимент да инициира среща с бургаските представители от останалите парламентарно представени сили, за да се намери начин за противодействие на обединяването на Бургас и Варна в общ административен и икономически регион.

"В исторически план това е трети опит Варна да сложи ръка върху Бургас и като икономически и като административен район. Изразяваме готовност да се включим в общи действия с ГЕРБ и другите партии да защитим Бургас като център на икономически регион", категорично заяви и Стойко Танков. Той призова управляващите в региона също да реагират. По думите му, до този момент не е имало официален коментар нито от областния управител Вълчо Чолаков, нито от кмета Димитър Николов.

Танков посочи, че БСП застава зад варианта София да се обедини със Северозапада, който в действителност е в основата на новото райониране. По думите на областния председател на червените, причината е, че областите там са паднали под 800 хил. души население, което ги възпира да кандидатстват по европроекти и така икономически те продължават по спиралата надолу.

"Проблемите са другаде, решенията трябва да са други", посочи и Панайотов в подкрепа на колегите си. Тишев подчерта, че новото райониране ще причини увеличение на безработицата в региона, тъй като местните административни звена на държавата ще бъдат закрити.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега