Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

45-годишен българин, живеещ в чужбина, е подателят на фалшивите бомбени заплахи в София

45-годишен българин, живеещ в чужбина, е подателят на фалшивите бомбени заплахи в София

Същият човек е подавал множество сигнали и за различни европейски институции.

Установен е авторът на фалшивите сигнали за поставени в София взривни устройства, които вдигнаха столичната полиция на крак през последните дни. Оказва се, че анонимните обаждания са подадени от карта на чужд мобилен оператор от 45-годишен български гражданин, който се намира в страна от ЕС. 

Същият човек е подавал множество сигнали освен за обекти в България, и за различни европейски институции, като последният е за ЕК, обяви директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов днес. По думите му, в момента българското МВР и партньорските служби в Европа работят по установяване на местонахождението и задържането му.

45-годишният мъж не живее у нас от няколко години. Данните за подавани от негова страна фалшиви сигнали датират от 2012-а година. Заплахите са засягали различни обекти и институции - съд, прокуратура, частни хотели.  Той има криминална регистрация за шофиране на МПС след употреба на алкохол. Мотивите му остават неизвестни.

В България през годините са водени досъдебни производства по същия повод във връзка с подадени от него много подобни сигнали. Деяниете е наказуемо и по  чл.326 от НК и по Закона за ЕЕН112, като по НК е предвидено наказание включително „лишаване от свобода“, а по Закона за ЕЕН, когато са мобилизирани службите за реагиране, е предвидена сериозна глоба в размер от 10 000 до 20 000 лв., като е предвидено търсене и на обезщетение за причинените вреди и направените от службите разходи.

"Службите реагират незабавно по утвърдена процедура на всеки подобен сигнал, изразходва се огромен ресурс, не само от полицията", посочи директорът на СДВР и уточни, че само през последните дни подадените злоумишлени обаждания са няколко - за Летище София, за НДК, за НС, като сигналите са подавани на общодостъпни в интернет телефонни номера, всичките – от един номер.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега