Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ангелкова: България е на първо място по ръст на нощувките в ЕС

Ангелкова: България е на първо място по ръст на нощувките в ЕС

Според европейската статистика, за първите шест месеца на тази година, общият брой реализирани нощувки у нас (от чужденци и българи) е над 8 млн. Това означава ръст от над 18% в сравнение с 2015-а година.

България е на първо място по ръст на нощувките сред европейските държави, за които Евростат е получил данни след края на летния сезон. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в радио интервю днес. Според европейската статистика, за първите шест месеца на тази година, общият брой реализирани нощувки у нас (от чужденци и българи) е над 8  млн. Това означава ръст от над 18% в сравнение с 2015-а година.

"Увеличеният бройтуристи повишава значително и приходите в туризма - за първите седем месеца на2016 г. те са увеличени с близо половин милиард лева или с 15% нагоре всравнение със същия период на 2015 г.", каза още Ангелкова в ефира на "Фокус". По думите й запървите седем месеца на тази година, общите приходи от международен туризъм втекущата сметка на платежния баланс по данни на БНБ, възлизат на над 3,4 млрд.лв.

Ангелкова коментира иприключилата визита на принца на Саудитска Арабия - Султан Ал Сауд у нас. Той ебил заинтересуван от потенциала на България да развива планински туризъм, катое успял да види пистите на Боровец и Витоша, стана ясно от нейните думи. Тема на разговорабе и организираното посещение от Министерството на туризма за представители наДипломатическия корпус у нас. В края на миналата седмица те посетиха района наСтранджа, а техен домакин бе кметът на Средец Иван Жабов.

"Веднага след тазивизита, само за един ден, е имало над 150 посетители на едно от най-магнетичнитеместа в региона – Марков камък, което е абсолютен рекорд", подчерта НиколинаАнгелкова. Тя се ангажира, че ръководеното от нея министерство ще продължидоброто сътрудничество с представителите на дипломатическите мисии катовъзможност за популяризиране на туристическия потенциал на страната ни. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега