Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

БАС потвърди ареста на бургазлия, запалил две строителни машини

Автор: "PoligrafF", от 17.05.2019 1
Съдът отхвърли детето и здравето на обвиняемия като причини да бъде пуснат.

Бургаският апелативен съд потвърди като правилно и законосъобразно определение на ОС – Бургас от 11 май 2019 г., с което спрямо обвинения в умишления палеж на строителна техника от ремонта на бул. “Захари Стоянов” в района на ж.к. “Меден рудник” бургазлия бе постановена мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Припомняме Ви, че според събраните до момента данни, заподозреният използвал запалителна течност, за да увреди две строителни машини, собственост на частна фирма. Нанесените щети са в размер на 409 500 лева. Престъплението, за което е повдигнато обвинението се явява тежко умишлено престъпление по смисъла на закона, наказуемо с „Лишаване от свобода“ от 3 до 12 години. 

Според въззивния състав, макар и на сравнително ранен етап от разследването, от събраните до момента доказателства може да се обоснове тезата за прокурора за вероятност обвиняемият да е извършил престъплението. В тази насока са показанията на свидетелите, резултатите от огледа на местопроизшествието, както и заключението по назначената ДНК експертиза на биологичния материал по бутилката със запалителна течност.

Съдът е приел наличие на реална опасност от укриване предвид справката за съдимост,  от която е видно, че са наложени общо 11 присъди на обвиняемия, като до декември 2018 г. той е изтърпявал наказание „лишаване от свобода“.

Магистратите са преценили, че механизма на извършване на посегателството и тежестта на наказанието са част от причините, които обосновават риск от укриване и препятстване на бъдещото наказателно производство.

По отношение на грижата за малолетно дете, съдът е посочил, че обвиняемият не е единствен родител и в материалите по делото майката е посочена като негов законен представител. Относно здравословното състояние на самия обвиняем, въззивният състав е подчертал, че назначената му терапия може да бъде провеждана и в условията на ареста, а при спешна необходимост, може да му се осигури незабавна медицинска помощ.

Определението е окончателно.

Добави в Svejo

Коментари (1)

duy, 22.05.2019, 10:43
Nevertheless the people be strong that dwell in the land, and the cities are walled, and very great: and moreover we saw the children of Anak there. The Amalekites dwell in the land of the south: and the Hittites, and the Jebusites, and the Amorites, dwell in the mountains: and the Canaanites dwell by the sea, and by the coast of Jordan. And Caleb stilled the people before Moses, and said, Let us go up at once, and possess it; for we are well able to overcome it. kizi free games online friv Games 2019

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Царят на квартала дреме на трона си. Все пак... Бургас не случайно е…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или