Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП - Бургас с подписка за намаляване на таксите за детски градини в общината

БСП - Бургас с подписка за намаляване на таксите за детски градини в общината

Идеята им е таксата от 50 лева да бъде намалена на 30 лева.

БСП - Бургас стартира подписка за намаление на таксите за детски градини в общината. Сред мотивите на местното ръководство на партията, на първо място е фактът, че в града таксата е най-висока, в сравнение с останалите общини в региона, а една от основните цели на всяка местна власт е стимулирането и подпомагането на младите семейства с малки деца. Това коментира днес общинският съветник от групата на БСП - Николай Тишев.

Събирането на подписи стартира утре, като за момента не е уточнено къде и кога ще бъдат разположени пунктове за петицията. По всяка вероятност ще има изнесени маси в районите на детските градини. Като краен срок БСП - Бургас си поставя декември месец. По думите на Тишев, по този начин ще има достатъчно време за жителите на града да подкрепят петицията, за да може тя да бъде внесена в навечерието на обсъждането на Бюджет 2017.

"Очевидно натискът е начинът за приемане на предложения в ОбС, както показа последното заседание и приемането на новия данък за такситата", коментира Тишев и посочи, че тяхната идея е таксата от 50 лева да бъде намалена на 30 лева. Според изчисленията на партийната централа в града, при сходен на тазгодишния бюджет, Общината ще трябва да задели допълнително 1 120 000 лева, за да покрие разликата при по-ниска такса.

Тишев посочи примери като Руен, където таксата е 15 лева, както и общини като Средец и Созопол, които разполагат с много по-малко ресурси от Бургас, но не събират такси. "Грижата за децата е залог за бъдещето развитие на  общината", посочи Тишев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега