Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП и АБВ поискаха оставката на премиера, Борисов: "Не виждам никаква логика в това"

БСП и АБВ поискаха оставката на премиера, Борисов: "Не виждам никаква логика в това"

Премиерът категорично отрече варианта да подаде оставка. Пред журналисти той заяви, че "не вижда никаква логика в искането за нея".

Португалският кандидат за Генерален секретар на ООН - Антонио Гутерес по всяка вероятност ще заеме поста, докато Ирина Бокова остана на второ място, а Кристалина Георгиева едва на девето. Тази класация разгневи опозицията. Днес бе поискана оставката на Борисов както от БСП, така и от АБВ.

"За това нещо се носи политическа отговорност и искаме оставките на премиера и на българското правителство, оттеглянето на Георгиева от ЕК. Тя вече няма морала и достойнството да ни представлява там". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медиите в НС.

"Ако има достойнство, министър-председателят трябва да поеме политическата отговорност и да си подаде оставката заради провалената номинация на България за Генерален секретар на ООН". Това заяви по време на пресконференция в Народното събрание и лидерът на ПП АБВ - Георги Първанов.

Премиерът обаче категорично отрече варианта да подаде оставка. Пред журналисти той заяви, че "не вижда никаква логика в искането за нея". Борисов посочи, че смяната на кандидата не е гаф, а основният проблем е бил в това, че Бокова не е оттеглила кандидатурата си, след като правителството оттегли подкрепата си към нея.

"Мисля, че достойно, с цялата си сила и енергия съм се преборил за това, което има днес, а то е много.Две години г-жа Бокова положи много усилия, но не можа да влезе в позиция от която да атакува първото място. В същото време г-н Гутереш активно, през цялото време (явно е имало и такава спогодба между големите държави) и неслучайно на всички класирания вървеше първи. Знаехме, че г-жа Бокова ще получи червени бюлетини от наши партньори, опитахме и с втори кандидат, само че тя тогава прояви нахалство и не се отказа. Защото тя на практика отиде да блокира г-жа Георгиева", коментира премиерът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега