Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Багерист и поръчител - на съд за унищожаването на пясъчните дюни

Автор: "PoligrafF", от 14.01.2019 0
Двамата са пуснати под гаранция.

Бургаската окръжна прокуратура повдигна обвинение на двама от задържаните за унищожаването на пясъчните дюни край къмпингите “Каваци” и “Смокиня”. На съд ще бъдат изправени багеристът, който на практика е заравнил терена със своята машина, както и соченият за поръчител на деянието. Припомняме Ви, че според събраните до момента данни, подбудителят е заплатил за “услугата” 1 000 лева.

Подробности за повдигнатите обвинения разкриха по време на среща с медиите Административният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас г-н Любомир Петров, Заместник административният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас г-жа Йовита Григорова и Директорът на ОД на МВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Петров посочи, че за така повдигнатите обвинения законът е предвидил наказание от до три години „лишаване от свобода“ и „глоба“ в размер от 2 000 лв. до 10 000 лв. за всеки от обвиняемите.  На подбудителя е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лв., а на багериста - „парична гаранция“ в размер от 2000 лв.

По думите на Петров, двамата обвиняеми са неосъждани, а предвиденото в закона наказание за извършеното престъпление не е тежко, което е мотивирало наблюдаващия прокурор да определи такива мерки за неотклонение. Той добави, че по време на разследването може да бъде реализирана отговорност и на концесионера на плажната ивица, намираща се в съседство на парцела, на който се намират унищожените дюни, в случай че  се докаже, че той има отношение към заравняването, но за сега такива доказателства няма.

Калоянов съобщи, че поръчителят е собственик на парцела, върху  който са се намирали унищожените дюни. По думите му, в Полицията не е постъпвал никакъв сигнал за извършеното престъпление до неделния ден, а служителите на реда са научили за посегателството срещу дюните от журналистически материали.

„Не се съмнявайте, че ако бяхме получили своевременен сигнал престъплението то щеше да бъде разкрито още в съботния ден“, каза г-н Калоянов.  

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

"Артлегория" e дело на Добрин Вътев - председател на Съюза на бургаските…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или