Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлии стартираха подписка - искат ефективна присъда за мъжа, убил котка

Бургазлии стартираха подписка - искат ефективна присъда за мъжа, убил котка

Авторите на петицията апелират към налагане на присъда, съгласно чл. 325б ал.2 т.2 и т.3, която е от една до три години и глоба от 2 000 до 5 000 лева. От НПО "Милосърдни сърца 2015" настояват да получат попечителство над агресивното куче за рехабилитация, социализация и намиране на нов отговорен стопанин.

Бургазлии стартираха подписка, в която искат ефективна присъда за 25-годишния бургазлия, убил улична котка. Инициатори на петицията са доброволното сдружение "Милосърдни сърца 2015", като само за ден подписите са над 470*. Авторите на подписката настояват за максимална присъда за жестокия мъж, както и настаняването на кучето му под опеката на организацията.

Припомняме Ви, че кървавият случай се разигра пред хранителен магазин в бургаския комплекс "Лазур". Според информацията от ОДМВР - Бургас, бургазлията разхождал свободно пуснатия си питбул край търговския обект. Кучето захапало улична котка, след което стопанинът умъртвил пострадалото животно с нож.

Случаят предизвика остра обществена реакция не само от страна на специализираните организации за грижа и защита на животните, но и от природолюбители от града и дори страната. Инициаторите на подписката подчертават, че самият Живко Стоянов - убиецът на котката, е няколко пъти арестуван за притежание и разпространение на наркотици.

"Хората мислят, че държавата ни има много други проблеми, но не си дават сметка, че именно по-малкото зло води до по-голямо. И ако днес не обърнем внимание на насилието над животни, то утре за тях ще е нормално брат да убива брат си стига това да не ги засяга пряко или косвено. Доказано е, че драстичното и демонстративно насилие над животни се извършва от хора с отклоняващо се поведение, скъсали връзка с моралните норми и техните действия носят риск в бъдеще за самите нас. Случаите на жестоко отношение към животните са с трайни и необратими последици върху психиката човека и особено на децата, пред очите на каквито се е случило поредното извратено престъпление", е записано в текста към подписката, която можете да подкрепите тук.

Авторите на петицията апелират към налагане на присъда, съгласно чл. 325б ал.2 т.2 и т.3, която е от една до три години и глоба от 2 000 до 5 000 лева. От НПО "Милосърдни сърца 2015" настояват да получат попечителство над агресивното куче за рехабилитация, социализация и намиране на нов отговорен стопанин.


* Броят на подписите към момента на публикуване на този текст са 480 - бел. авт.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега