Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Военноморските ни сили търсят матроси

Автор: "PoligrafF", от 04.03.2018 0
Военноморските сили (ВМС) търсят общо 75 матроси за попълване на състава на военните формирования, съобщи БНТ. 50 от вакантните длъжности са за поделенията във Варна, а останалите за Бургас. Желаещите да облекат военноморската униформа трябва да отговарят на изискванията от Закона за отбраната - да имат чисто съдебно минало, средно образование и добро медицинско и психологично състояние.

Военноморските сили (ВМС) търсят общо 75 матроси за попълване на състава на военните формирования, съобщи БНТ. 50 от вакантните длъжности са за поделенията във Варна, а останалите за Бургас. Желаещите да облекат военноморската униформа трябва да отговарят на изискванията от Закона за отбраната - да имат чисто съдебно минало, средно образование и добро медицинско и психологично състояние. Те ще положат и изпити по обща култура и физическа подготовка. Половината от матросите се набират за корабните поделения, които участват в операциите на НАТО и Европейския съюз, както и за военните формирования с най-висока готовност, които трябва да гарантират сигурността в Черно море.

Другата половина са за брегови поделения, където има нужда от изпълнителен състав.Сред най-атрактивните специалности са радиотелеграфисти, радиомайстор, мерач на лека картечница, електротехници и палубни моряци.”Търсим също така хора, които са специализирани в използването на морското оръжие. Изключително атрактивно, според мен, е за хората, които работят с електроника, и които са оператори на системите за бойно управление на корабите, на фрегатите, на новите единици, които предлага Военноморските сили”, обяснява контраадмирал Митко Петев, командир на Военноморските сили.

Според него във флота има тенденция за отлив от военната професия, като една от причините е ниското заплащане.”Факт е, че има едно значително изоставане в тяхното заплащане. Като 609 лева се формира по формули, които очевидно не отговарят на поскъпването на живота - твърди Петев, който отбелязва, като положителна стъпка това, че е увеличена заплатата на военнослужещите с 10%. 

”Имало е години, когато за едно място са кандидатствали до 10 матроса. Към момента на последните изпити са малко по-малко от двама човека за едно място. Все пак мога да кажа, че в сравнение с другите въоръжени сили, имаме достатъчно кандидати за местата, които са обявени”. Военноморските сили предлагат на бъдещите матроси възможност да подобрят своята квалификация чрез система от курсове. Тези, които покажат добри качества, могат да постъпят в колежа за старшини. Срокът за подаване на заявления от кандидатите изтича на 30 март.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или