Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Димитър Главчев пое временно ръководството на парламента до изборите

Димитър Главчев пое временно ръководството на парламента до изборите

За времето до обявяването на резултатите от изборите, председателят на Народното събрание ще отсъства от заседанията на депутатите, за да не поставя в неравностойно положение останалите претенденти за държавен глава.

Димитър Главчев пое временно ръководството на парламента до изборите, след като Цецка Цачева се оттегли, за да се отдаде на кандидат-президентската си кампания. За времето до обявяването на резултатите от изборите, председателят на Народното събрание ще отсъства от заседанията на депутатите, за да не поставя в неравностойно положение останалите претенденти за държавен глава. Това обяви самата Цачева след заседание на Председателския съвет. Главчев е зам.-председател на НС и член на ГЕРБ.

Депутатите имат по-особен статут, както и премиерът, заместниците му, президентът, вицепрезидентът - ако участват в изборна кампания, не прекратяват своите правомощия на поста, който заемат към момента на обявяване на номинацията, но и не са задължени да излизат в отпуск, още повече че народните представители нямат право на неплатен отпуск, поясни Цачева, цитирана от БНТ.

По думите й, да продължи да изпълнява правомощията си би било некоректно спрямо останалите кандидат-президентски двойки. Въпреки това, Цачева уточни, че когато има отговорно и важно гласуване, е готова да се върне и да участва в него. В противен случай до обявяването на резултатите от изборите тя ще отсъства. Заплатата си цяла да дари за носиите на Черкаските баби.

Същото решение взеха и номинираният от ГЕРБ кандидат за вицепрезидент Пламен Манушев, както и кандидатската двойка на Обединените патриоти - Красимир Каракачанов и Явор Нотев. Лидерът на ВМРО също обяви, че ще дари заплатата си за благотворителна кауза, вероятно детска градина или социален дом.

Цачева и Манушев ще подадат молби за неучастие в работата на парламента по уважителна причина, в противен случай ще се наредят в списъка с народни представители с неизвинени отсъствие - нещо, което тя и колегата й не биха позволили.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега