Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес дадоха старт на Детското полицейско управление в Поморие

Днес дадоха старт на Детското полицейско управление в Поморие

По програмата в Поморие ще бъдат обучени близо 80 деца от четвърти клас. Днес всеки от участниците в „Детското полицейско управление” получи специална полицейска значка и персонално тефтерче с химикал, обозначени с герба на детската полицейска структура.

Официално откриха първата обучителна година от двугодишната превантивна програма на МВР - "Детско полицейско управление". Начало на инициативата дадоха Началникът на Районно управление – Поморие главен инспектор Георги Куцаров и Директорът на СУ „Иван Вазов” - Иван Тенекеджиев.

78 четвъртокласници от СУ „Иван Вазов” Помориеднес проведоха първия си урок от двугодишнатапревантивна програма на МВР – „Детско полицейско управление”. Вкрая на миналата учебна година малчуганите положиха клетва и дадоха заявказа активното си участие в обучението и строгостта, с която ще се отнасят къмнарушителите.

Главен инспекторГеорги Куцаров и директорът на пилотното за проекта училище Иван Тенекеджиевприветстваха бъдещите служители на реда и им връчиха лично значки, тефтери ихимикали, обозначени с герба на детската полицейска структура.

Всеки петък заедно с полицейски инспектор Георги Димитровчетвъртокласниците ще се учат как: да познават и спазват закона; да се движатбезопасно по улиците; да пазят себе си и околните както в реалния живот, така ивъв виртуалното пространство; да оказват долекарска помощ и да се подкрепятвзаимно.

Учениците споделиха,че с нетърпение очакват края на новата седмица, когато точно в 12.20 ч. отново щезапочне „Часът на полицая”. По план тогава децата ще посетят Районно управление– Поморие и ще се запознаят с „колегите си” и с работата им в отделните звена.

Програмата сеосъществява в партньорство с Община Поморие и Местната комисия за борба спротивообществените прояви, като за постигането на поставенитецели ще спомагат експерти от „Охранителна”, „Пътна” и „Криминална полиция”,психолози от МВР, специалисти от БЧК и духовни лица. Основната цел на проекта епод формата на игри и забавления учениците да бъдат теоретично и практическиподготвени за справяне в трудни ситуации.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега