Инж. Илиева: РУО не закрива подготвителните групи към училищата!

Автор: "PoligrafF" , от 14.02.2019 0
Бургаски родители с подписка за запазване на ПДГ, смятат, че те ще останат в детските градини.

Регионалното управление на образованието в Бургас не планира да закрива подготвителните групи към училищата в региона. В момента педагогическите съвети на всяко учебно заведение подготвят предложенията си за разкриване на такива групи и за броя на паралелките за първи клас.

Това заяви категорично началникът на РУО - Бургас - инж. Виолета Илиева пред “PoligrafF”, във връзка с петиция, инициирана от родители на деца от предучилищна възраст в НБУ “М. Лъкатник”.

Подписката е подкрепена от 122-ма души само за ден. В текста към нея се твърди, че предучилищните групи към училищата ще бъдат закрити в целия град, с изключение на кварталите “Меден рудник”, “Победа”, “Горно Езерово” и “Рудник”.

Инж. Илиева заяви, че твърдението няма нищо общо с истината. Към момента протичала стандартна процедура, която дава възможност на педагогическите съвети към всяка образователна институция да преценят какъв брой деца в предучилищна възраст и първи клас могат да приемат. Това било свързано с образователната инфраструктура във всяко училище и с осигуряването на здравословна и комфортна среда за децата.

След като преценят с колко стаи разполагат и какъв брой деца могат да посрещнат наесен, училищата имат време до 31-ви март да изпратят своите предложения до РУО и Общината. След това двете институции трябва да сравнят предложенията с броя на децата и да решат дали те отговарят на заявените групи и паралелки.

По думите на инж. Илиева, процедурата е свързана с предстоящия електронен прием и се провежда всяка година.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или