И тази година ученици редиха молби за ваканция в рими

Автор: "PoligrafF" , от 14.01.2019 0
Не е януари в Бургас, ако младежите не атакуват кмета с поезия и мили обръщения.

В първите дни на годината, когато празниците са приключили и е време учениците да се върнат в клас, ниските температури и грипната вълна обещават надежда. Надежда за удължаване на ваканцията, за дни на игри и забавления, излизания с приятели... измъкване от контролните и класните в края на срока.

А по традиция, в Бургас това е и времето, в което учениците в града впрягат своята креативност в опитите си да “измолят” грипна или дървена ваканция от кмета. Вече няколко години под ред, бургаските младежи атакуват профила на кмета Димитър Николов във Facebook и електронната му поща с картинки и молби, с нежни или пък забавни обръщения, със стихотворения и апели.

Тази година не прави изключение. Карикатури на замръзващи хора, лопати за сняг и ледени висулки заляха отново социалната мрежа, макар Бургас все още да не е видял сняг. “С тъга в очите ученични децата вън измръзват всички”, реди едно бургаско “дете в нужда от ваканция”, чийто поетичен изблик бе публикуван на “стената” на Николов от фейсбук потребителка.

Е, желанието на учениците се изпълни. Грипна ваканция е обявена в Бургас от утре (15 януари) до края на работната седмица.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

"Артлегория" e дело на Добрин Вътев - председател на Съюза на бургаските…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или