Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Калфин: Президентът трябва да поддържа интензивен диалог с колегите си от съседните държави

Калфин: Президентът трябва да поддържа интензивен диалог с колегите си от съседните държави

Пред бургазлии Калфин коментира, че според него ролята на президента е да поддържа интензивен диалог и пълноценни отношения с колегите си от съседните държави, в който да бъдат създадени условия да се поставят теми, важни за нашия народ и история.

В неделния ден официално бе открита предизборната кампания на кандидата за президент Ивайло Калфин в Бургас. В срещата с граждани участваха и лидерът на ПП АБВ Георги Първанов, ген. Михо Михов и председателят на "Гергьовден" Драгомир Стефанов.​​​​​​​​​​​​ Пред бургазлии Калфин коментира, че според него ролята на президента е даподдържа интензивен диалог и пълноценни отношения с колегите си от съседнитедържави, в който да бъдат създадени условия да се поставят теми, важни за нашиянарод и история. 

"Много е важно врегиона да си поставяме приоритетите и да настояваме за двустранен диалог потеми, които касаят нашите, българските, национални интереси. Като държаватрябва да осъзнаем силните си страни - ние сме силни с активна и ярка позиция всобствения си регион. Това, с което България може да бъде фактор, е сгеостратегическата си локация и с междусъседските отношения" коментира кандидатът за президент.

"Ние трябва да създаем такива отношения с нашитесъседи, които да поставят исканията ни в абсолютно различен контекст и тук нестава дума да се караме или да се кланяме. Тук става дума за стратегическа,целенасочена и последователна политика за отстояване на интересите ни исъздаване на трайни отношения с всеки един от съседите", категоричен бешеИвайло Калфин.

"Президентът трябва да бъде достатъчно смел да поставявъпросите навън, на срещи с колегите си от Балканските държави и в същото времетрябва да бъде катализатор за тяхното развитие вътре в страната. Ние трябва даводим активен, но респектиращ диалог с партньорите. Нямаме нужда от негативнаатмосфера в района, а от продуктивни и многопластови отношения", коментира и Георги Първанов.

Една от основните теми, дискутирани по време на срещата, бе т.нар. "тракийски въпрос". Калфин пое ангажимента, ако бъде избран за президент, да продължи да работи по защитаването на интереса на страната ни пред Турция, свързан с компенсации за изселените насилствено българи от тракийските земи през 1913 г.

"През годините с последователни действия и независимо от различните позиции, които съм заемал, аз съм показвал, че тракийската кауза трябва да бъде припозната като национална кауза. Като президент ще продължа да го правя. Защото съм убеден, че в двустранните отношения не можеш да поставяш само приятни теми, а трябва да поставяш важните теми, темите, които са свързани с националния интерес", коментира още Калфин.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега