Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Край на очакването: Кандидат-президентът на ГЕРБ е Цецка Цачева

Край на очакването: Кандидат-президентът на ГЕРБ е Цецка Цачева

Край на очакването! Днес ПП ГЕРБ най-после обяви кандидат-президентската си двойка - това са Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев.

Край на очакването! Днес ПП ГЕРБ най-после обяви официално кандидат-президентската си двойка - това са Цецка Цачева, която ще се бори за президентския пост, и вицеадмирал Пламен Манушев, който е кандидатът на партията за вицепрезидент.

"Много са тези, които коментираха, че ГЕРБ много късно обявяват кандидата си. Но ние го обявяваме в началото на предизборната кампания - един месец преди изборите. ГЕРБ не залага на популизма, няма да работим с компромати, но трябва да бъдем готови да очакваме това от своите опоненти. Решението не бе взето късно, а точно навреме, тъй като нашите кандидати са част от властта, поради което не искахме да влизаме в кампанията твърде рано", коментира зам.-председателят на ГЕРБ - Цветан Цветанов.

"В различните държави различните институции - президент, парламент, премиер, работят в синхрон. При нас е обратното. Двойката, която излъчим днес, вечерта след изборите ще трябва да заяви първо, че не е част от нас. Това не е ли лицемерие? Това предизвиква тежък разнобой в държавата. От друга страна, победата на тези избори за нас ще означава вот на доверие", каза в словото си лидерът на ГЕРБ - Бойко Борисов.

Партията представи имената на кандидатите си на специално събитие в НДК. Обявяването на двойката бе предавано на живо и в страницата на ГЕРБ. Още вчера Цветанов поясни, че кандидатът е един от следните четири, утвърдени имена: Цецка Цачева, Томислав Дончев, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

По отношение на действащите кметове - на София и Бургас - Фандъкова и Николов, Борисов коментира, че не може да лиши двата града от градоначалниците им. Освен това, евентуалното им издигане би довело до нови местни избори, което би било излишен разход и излишно нарушаване на стабилността.

Що се отнася до Томислав Дончев, лидерът на партията го определи като човекът, с когото "може би най-лесно се работи". Издигането на Цецка Цачева пък, като юрист и парламентарист, е достатъчно подготвена и опитна да поеме президентския пост, след два мандата на чело на парламента.

Самата Цецка Цачева коментира, че няма илюзии нито в живота, нито в политиката. За нея номинацията е символ на доверието на партията, но тепърва ще трябва да спечелят и доверието на избирателите. "Президентът олицетворява единството на нацията. В тази предизборна кампания не тръгвам на битка, а на състезание, в което ще победи избраната от гражданите кандидат-президентска двойка. Аз ще дам всичко от себе си, а от другите ще взема най-доброто", коментира Цачева в първото си обръщение като кандидат за президент.

Цецка Цачева Данговска е родена през 1958 година в село Драгана. По образование е юрист, но е в политиката от ранните години на правната си кариера, когато става член на БКП. Цачева е първата жена председател на българския парламент. Тя е избрана за председател на 41-то Народно събрание (14 юли 2009 до 14 март 2013) и 43-то Народно събрание (от 27 октомври 2014). Владее свободно немски и руски език.

Вицеадмирал Пламен Манушев роден през 1954 година в гр. Генерал Тошево. Той е офицер от Военноморските сили. В политиката е от 2012 година, когато става зам.-областен управител на Варна.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега