Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мария Габриел: Търговията с човешки същества може да бъде елиминирана

Мария Габриел: Търговията с човешки същества може да бъде елиминирана

На днешния 18 октомври отбелязваме Европейския ден за борба с трафика на хора. През 2016-а се навършват 10 години от учредяването му.

На днешния 18 октомври отбелязваме Европейския ден за борба с трафика на хора. През 2016-а се навършват 10 години от учредяването му. В тази връзка зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Мария Габриел коментира, че търговията с човешки същества, която руши съдбите на хиляди жени, мъже, момичета имомчета в днешна Европа,може да бъде ликвидирана.

"Този ден е символ на непрекъснатите усилия наЕвропейския съюз в борбата със съвременното робство – Директивата за борба с трафика на хора и подготовката на новатаСтратегия на ЕС за премахване на трафика на хора са само част от примерите. Тозиден е червена лампа, която ни кара да отворим очите си и проумеем, че голямачаст от жертвите натрафик живеят и работят в нашите собствени общности, произвеждат стоки и услуги, които ние използваме всекиден", коментира Мария Габриел.

По думите й, днес, най-много от всякога, трябва да продължим ангажимента си за борба с този бич на нашите общества с още по-голяма непримиримост. "Нашият отговор трябва да бъде всеобхватен – не самочрез преодоляване на уязвимостта на хората, но и за да спрем навреметрафикантите. Ето защо следва да насочим усилията си към прекъсване напечалбите на престъпниците и намаляване на търсенето, което поощрява всичкиформи на експлоатация", допълва зам.-председателят на групата на ЕНП.

Според нея, решението е в сурови наказания, както за трафикантите, така и за ползвателите на услугите на жертвите на трафика. Това означава по-добро сътрудничество междуправоохранителните органи, по-добър обмен на разузнавателна информация,по-добро взаимодействие между граничните служби, бизнеса, правителствата инеправителствения сектор.

"Трафикът на хора е високо печелившапрестъпна дейност с нисък риск за извършителите. Но с конкретни мерки зазасилване на превенцията, строги наказания за престъпниците и ефективна защитана жертвите, бихме могли да превърнем трафика на хора във високо рисковадейност с ниска печалба. По този начин ще гарантираме, че поставямезакрилата, зачитането и насърчаването на спазването на човешките права въвфокуса на нашите усилия и действия", заключи Мария Габриел.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега