Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Митничари откриха сребро за над 10 000 лева в тоалетната на автобус

Митничари откриха сребро за над 10 000 лева в тоалетната на автобус

Общото тегло на сребърните накити е 2,619 кг, които според направената от вещо лице експертиза са от висока бижутерска проба 925, на обща стойност 10 427 лева.

Служители на МП "Капитан Андреево" откриха сребърни накити на стойност над 10 000 лева в тоалетната на автобус. Бижутата са отрити при проверка, осъществена при влизане на превозното средство в страната ни.

Автобусът със сръбска регистрация пристигнал у нас от Турция. На митническия пункт, двамата шофьори и пътниците не са декларирали стоки и валутни ценности. Митническите служители са селектирали превозното средство за щателна митническа проверка.

При проверката се установява, че в естествена кухина, в тоалетната на автобуса, под умивалника, е укрит черен полиетиленов плик с изделия от бял метал. В укритието са намерени 710 чифта обеци, 33 медальона, 22 пръстена, 8 синджира, 4 гривни. Общото тегло на сребърните накити е 2,619 кг, които според направената от вещо лице експертиза са от висока бижутерска проба 925, на обща стойност 10 427 лева.

Бижутата, за които е установено, че са на втория шофьор на автобуса, са задържани и ще бъдат отнети в полза на държавата. Срещу шофьора, сръбски гражданин, е съставен акт за нарушение на Валутния закон. За обезпечаване на евентуални вземания от нарушителя са иззети 500 евро.

При общо осем отделни случая през месец септември, митническите служители на МП "Капитан Андреево" са задържали близо 4 кг контрабандни златни и сребърни бижута на стойност над 92 000 лева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега