Митове и факти за напълняването по празниците

Автор: "PoligrafF", от 08.12.2018 0
Празниците наближават, а с тях и тежките трапези, които едновременно ни изкушават и ужасяват. И докато се готвите да нападнете празничните вкусотии, ето няколко митове и факти относно празничното преяждане и напълняване:

Празниците наближават, а с тях и тежките трапези, които едновременно ни изкушават и ужасяват. И докато се готвите да нападнете празничните вкусотии, ето няколко митове и факти относно празничното преяждане и напълняване:

Хората качват по един размер - МИТ!
Реално по празниците хората качват по около 1-2 кг над нормалното си тегло, твърдят Тексаски експерти, провели изследване с участието на близо 150 доброволци. Често цитираните 4-5 кг на глава са силно преувеличени, твърдят специалистите.

Подуването не означава напълняване - ФАКТ!
Понякога си мислим, че сме качили поне 10 килограма с това непрекъснато ядене. Истината обаче е, че често се касае за подуване и задържане на вода, които нямат нищо общо с трупането на мазнини. Те са причинени от консумацията на повече въглехидрати, богати на натрий тестени изделия и др. празнични вкусотии. Но реално не се отразяват на фигурата ни в дългосрочен аспект.

Упражненията ще Ви спасят от трупането на килограми - МИТ!
В рамките на същото изследване в Тексас, учените открили, че независимо от физическото натоварване, всички доброволци качили по някой друг грам. Това, разбира се, не означава да зарежете тренировките по време на празниците. Но пък не се учудвайте, ако въпреки потенето във фитнеса усетите панталоните да Ви стягат.

Ще отслабна през януари - МИТ!
Може би 1-2 килограма отгоре Ви звучат като нищо работа. Само че те се равняват на четири и повече калъпчета масло, полепнали по тялото Ви. Практиката показва, че повечето хора не се освобождават от натрупаните по празниците мазнини. Това обуславя и промяната в телата ни в дългосрочен план.

Не е късно да избегнете напълняването - ФАКТ!
Ако предният мит Ви е притеснил, стегнете се. Празниците тепърва предстоят и има как да балансирате храненето си, без да гледате с тъга непокътнатите вкусотии по Коледните и Новогодишни трапези. Просто планирайте добре храненията си, компенсирайте калориите от апетитните десерти и лакомства с повече салати и супи в основните хранения и приемайте достатъчно вода. 

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Царят на квартала дреме на трона си. Все пак... Бургас не случайно е…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или