Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Млади бургаски театрали ще участват в Европейския фестивал на пътуващия театър в Сливница

Млади бургаски театрали ще участват в Европейския фестивал на пътуващия театър в Сливница

"Случаят Адонис" от Георги Данаилов е пиесата, която ще представят младите артисти на фестивалната сцена на 20 октомври.

Младежкият експерименталентеатър при Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. ПанчоВладигеров" ще вземе участие във второто издание на Европейския фестивал на пътуващия театърв град Сливница. "Случаят Адонис" от Георги Данаилов е пиесата, която щепредставят младите артисти на фестивалната сцена на 20 октомври.

Поканата заучастие в престижния форум е изпратена лично от кмета на Сливница – ВаскоСтоилков до режисьора Христо Симеонов.Мисиятана фестивала е да предостави сцена за изява на талантливи и успешни театралниформации от България и Европа, да насърчава мултикултурния диалог, да стимулиракултурния обмен и обмяната на професионални идеи между творци и артисти отразлични краища на Европа и не на последно място - да запознае българскатапублика с постиженията на европейския театър. В седем вечери, театрални формацииот България, Чехия, Турция, Сърбия и Македония, ще мерят сили за любовта напубликата и наградите на компетентно жури.

"СлучаятАдонис" е съвместна продукция на Драматичен театър"Адриана Будевска" и Националното училище по изкуства. Почитателитена театралното изкуство могат тази вечер да присъстват на откритата репетицияна трупата от 17 часа в Залата на Музикалното училище.Зрителите ща станат свидетели наедна причудлива история за това има ли смисъл в безсмъртието и какво стои задбожественото начало. Ще разберат какво се случва, когато обикновено човешкосъщество попадне в причудливия свят на “собствените си божества”. И какво сеслучва с “божеството“, ненадейно попаднало на собственото си творение. 

В ролите ще се превъплатят:  Адонис - Симеон Димов,Афродита - Виола Янева, Зевс - Димитър Дросев, Хера -Мария Димитрова, Хефест - Христо Хр. Симеонов, Човекът - Александър Джимджинов,Ерос - Мартин Йорданов, Пития - Ралица Николова, Арес - Стоян Величков, Посейдон -Теодор Каракачанов. Режисьор на постановката е Христо Симеонов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега