Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Музикалното открива творческата година с нов проект

Музикалното открива творческата година с нов проект

Програмата ще даде възможност на младите музиканти да свирят пред своите връстници, да споделят с тях на детски език това, което знаят за музиката, да разпознават музикалните инструменти и творчеството на различните композитори.

Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" открива новата си творческа година с проект, който ще носи името "Артистини". Той ще включва цикъл отконцерти с участието на най-малките артисти на училището – децата отпредучилищна група и тези от 1 до 4 клас.

Програмата ще даде възможностна младите музиканти да свирятпред своите връстници, да споделят с тях на детски език това, което знаят замузиката, да разпознават музикалните инструменти и творчеството на различнитекомпозитори. Важначаст в  този проект ще бъде участието народителите в насърчаването на творческите изяви на децата, коментират от учебното заведение.

Първиятконцерт е озаглавен "Здравей, мое училище!" и с него символично ще бъдатпосрещнати децата от предучилищна група и първи клас.Тази седмица малките приятели намузиката и техните родители ще  получатспециална виртуална разходка в училището по изкуства и ще се  запознаят по забавен и увличащ начин с възможноститена музикалните инструменти.

Няма да липсват и обичайнитезакачки с гласовете на различните инструменти, а за радост на малките слушателиосвен звука на струнните, ще бъдат представени и тембрите на различни духови иударни инструменти. 

Водещи на спектакъла ще бъдат актьорите от 12 клас Стоян Величков, Ралица Николова и Мария Димитрова. Заедно със тях на сцената ще бъдат и музикантите Константин Башиков,  МихалВасилев, Александр Москаленко, Милана Кан, Живка Иванова,  Станимир Стойчев,   Мария-Гергана Георгиева,  Галя Димитрова и Йозиас Пенов.

Новият музикален проект стартира на 13октомври (четвъртък), 18 часа, Концертна залаНУМСИ. Входът е свободен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега