Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Неутрализираха престъпна група за трафик на жени при международна операция

Неутрализираха престъпна група за трафик на жени при международна операция

Съвместен екип от полицейски служители от България, Холандия и Белгия и следователи от Следствения отдел на Специализирана прокуратура неутрализираха организирана престъпна група, извършвала набиране и трафик на жени за сексуална експлоатация.

Съвместен екип от полицейски служители от България, Холандия и Белгия и следователи от Следствения отдел на Специализирана прокуратура неутрализираха организирана престъпна група, извършвала набиране и трафик на жени за сексуална експлоатация.

В края на септември в рамките на международна специализирана полицейска операция на територията на България (в област Сливен, в Стара Загора и Пловдив), Холандия и Белгия са задържани общо девет души, сред които и лидерът на групата, информират от специализираната прокуратура. Смятаният за ръководител мъж, както и двама от членовете на екипа, са арестувани в Амстердам (Холандия).

В Сливен и в Стара Загора са задържани други шестима от групата. При проведените в България процесуално-следствени действия са намерени и иззети около 142 000 евро, приблизително 48 000 лева, различни суми английски лири и долари.

Иззети са и откритите различни количества наркотични вещества - таблетки екстази, марихуана и кокаин; везни и полиетиленови торбички; документи, които имат отношение към престъпната дейност на групата, лаптопи, флаш памети, мобилни телефони и сим карти, луксозни часовници, златни бижута, 300 литра алкохол без акцизен бандерол, 3 луксозни леки автомобила на висока стойност и др.

При претърсвания на територията на Холандия са иззети три автомобила и три скутера, ползвани от членове на организираната престъпна група; 20 000 евро, мобилни телефони, таблети и други носители на информация.

В Белгия разследващите иззели множество документи, свързани с разследваната престъпна група, мобилни телефони и 1700 евро.Във връзка с документирането на  престъпната дейност на групата на територията на трите държави са проведени разпити на много хора в качеството им на свидетели.

В Германия също има задържан член на групата - жена, осигурявала луксозни автомобили на български граждани, съпричастни към трафика на хора. Работата по документиране на престъпната дейност на организираната престъпна група продължава.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега