Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Нова вълна опасни имейли от името на НАП

Автор: "PoligrafF" , от 14.02.2019 0
Писмото гласи, че "има промени в регламента и периодите за подаване на декларации".

Националната агенция за приходите е една от “любимите” институции на разпространителите на зловреден софтуер и фишинг инструменти. Нова вълна от опасни имейли се разпраща и в момента от името на НАП.

Писмото гласи, че “има промени в регламента и периодите за подаване на декларации”. Писмото върви и с прикачен файл, който потребителят да изтегли на компютъра си, уж за “повече подробности”.


Ето какво гласи електронното писмо:

Уважаеми госпожи и господа,

Национална агенция по приходите (НАП) напомня за промени в регламента и периодите за подаване на декларации в НАП. Необходимо е да се запознаете с нововъведенията с цел спазване на всички срокове. Напомняме, че в случай на данъчно задължено лице, което не подаде декларация по този Закон, не я подаде в срок, не посочи или невярно посочи данни или обстоятелства, водещи до определяне на дължимия данък в по-малък размер или до неоснователно намаляване, преотстъпване или освобождаване от данък, се наказва с имуществена санкция в размер от 500 до 3000 лв. При повторно нарушение имуществената санкция е в размер от 1000 до 6000.

Внимание!
Всички подробности касаещи изменения на регламента и сроковете ще намерите в прикачения файл.

Национална агенция за приходите.


Писмото обаче не се изпраща от официалния адрес на агенцията, а от случаен имейл. Експертите по киберсигурност напомнят, че при съмнения за наличие на вируси в писмо или за опит за фишинг, е добре първо да проучим достоверността на информацията.

Всички регламенти и срокове са подробно описани на сайта на НАП и регулярно се разпространяват и от медиите. Писмата на Агенцията идват от официалните пощи, регистрирани към домейна на официалната страница на институцията.

Ако получите подобно съобщение и установите, че се касае за фалшиво писмо, не отговаряйте, не теглете прикачени файлове и не отваряйте линкове. Просто изтрийте писмото, съветват IT специалистите.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Февруари ни прави намек за наближаваща пролет.
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или