Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Обявиха грипна епидемия в Бургас

Автор: "PoligrafF", от 14.01.2019 0
Заболеваемостта е 451 случая при наблюдавано население 20 269 души.

На свое заседание Регионалният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания /ОРЗ/ взе решение за обявяване на грипна епидемия на територията на област Бургас. От Регионална здравна инспекция /РЗИ/ докладваха, че към настоящия момент на база изследвания в последните седем дни има заболеваемост, която е  222,51% или 451 случая при наблюдавано население 20 269 души. По данни на специалистите от РЗИ най-засегнати са малките деца от 5 до 14 години. 

От РУО на МОН предоставят следната информация за броя на отсъстващите ученици: общо  13,87 % или 4900 ученици от общо 35300, 3,73% са отсъстващите учители или 135 от общо 3700. Най висок е процентът на отсъстващите ученици в община Средец - 23,17, а най- нисък в община Айтос - 9,10 %.

В сила влизат следните противоепидемични мерки за снижаване на заболеваемостта:
* обявяване на грипна епидемия на територията на област Бургас, считано от 15.01.2019г.,
* преустановяване на учебните занятия във всички училища на територията на област Бургас за периода 15.01-18.01.2019г. включително.
* прекратяване на плановите операции в лечебните заведения, преустановяване на свижданията, консултациите на здрави бременни жени и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизации са сред другите противоепидемични мерки.
* детските градини ще работят с режим на „засилен филтър”, като ще бъде ограничен достъпа на родители и външни лица.

От Регионалния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания апелират към гражданите да избягват посещаване на събития от масов характер.

Следващото заседание на Щаба е насрочено за 18.01.2019г. петък от 14:00 часа. В заседанието участие взеха областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков, зам.-областният управител Севдалина Турманова,  зам.кметът на Бургас д-р Лорис Мануелян, директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров, представители на Регионалното управление по образование, ръководителите на Центъра за спешна медицинска помощ, Регионалната здравна каса, представители на болнични заведения и други институции.  

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

"Артлегория" e дело на Добрин Вътев - председател на Съюза на бургаските…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или