Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Окръжният съд потвърди домашния арест на фейсбук измамник

Автор: "PoligrafF", от 14.02.2018 0
Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.

Бургаският окръжен съд потвърди определение на районната инстанция, с което спрямо обвиняем за измама е взета мярка за неотклонение “Домашен арест”. Подсъдимият отговаря пред Темида за това, че между декември 2016 и юни 2017, представяйки се за жена на име “Мария Василева” е заблудил четири лица, с което им е нанесъл вреда в размер на 1 282 лева.

В жалба до съда, обвиняемият е изразил недоволство от определението на Районен съд – Бургас и моли въззивната инстанция да му наложи мярка за неотклонение „Парична гаранция“. В съда е постъпил и частен протест от Районна прокуратура – Бургас, в който също се изразява недоволство към посоченото по-горе определение, с искане да бъде наложена първоначално взетата мярка – „Задържане под стража“.

В съдебното заседание днес, представителят на Окръжна прокуратура – Бургас не поддържа протеста, като счете, че мярката за неотклонение „Домашен арест“ е адекватна и отговаря на законовите предпоставки. Въззивната инстанция разгледа становищата на страните и намери за правилен извода на първоинстанционния съд, за подозрението за съпричастност на обвиняемия към деянието.

Според по-горната инстанция, когато е преценял необходимостта от продължаване на мярката за неотклонение „Задържане под стража“, Районен съд – Бургас е използвал съдебната практика на Европейския съд по правата на човека и законосъобразно е приел, че обвиняемият е задържан под стража за срок от 80 дни и по-нататъшното му задържане се явява неприемливо.

Според въззивната инстанция първоинстанционното решение е съобразено с актуалното състояние на разследване по делото. Окръжен съд – Бургас счете, че е налице реалната опасност, ако обвиняемият бъде на свобода, да извърши престъпление срещу правосъдието, свързано с манипулиране на доказателствата.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

"Есента е последната и най-прекрасна усмивка на годината" /Уилям…
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или