Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Окръжният съд потвърди домашния арест на фейсбук измамник

Автор: "PoligrafF", от 14.02.2018 0
Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.

Бургаският окръжен съд потвърди определение на районната инстанция, с което спрямо обвиняем за измама е взета мярка за неотклонение “Домашен арест”. Подсъдимият отговаря пред Темида за това, че между декември 2016 и юни 2017, представяйки се за жена на име “Мария Василева” е заблудил четири лица, с което им е нанесъл вреда в размер на 1 282 лева.

В жалба до съда, обвиняемият е изразил недоволство от определението на Районен съд – Бургас и моли въззивната инстанция да му наложи мярка за неотклонение „Парична гаранция“. В съда е постъпил и частен протест от Районна прокуратура – Бургас, в който също се изразява недоволство към посоченото по-горе определение, с искане да бъде наложена първоначално взетата мярка – „Задържане под стража“.

В съдебното заседание днес, представителят на Окръжна прокуратура – Бургас не поддържа протеста, като счете, че мярката за неотклонение „Домашен арест“ е адекватна и отговаря на законовите предпоставки. Въззивната инстанция разгледа становищата на страните и намери за правилен извода на първоинстанционния съд, за подозрението за съпричастност на обвиняемия към деянието.

Според по-горната инстанция, когато е преценял необходимостта от продължаване на мярката за неотклонение „Задържане под стража“, Районен съд – Бургас е използвал съдебната практика на Европейския съд по правата на човека и законосъобразно е приел, че обвиняемият е задържан под стража за срок от 80 дни и по-нататъшното му задържане се явява неприемливо.

Според въззивната инстанция първоинстанционното решение е съобразено с актуалното състояние на разследване по делото. Окръжен съд – Бургас счете, че е налице реалната опасност, ако обвиняемият бъде на свобода, да извърши престъпление срещу правосъдието, свързано с манипулиране на доказателствата.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Люлякът цъфна, Гергьовден иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Каква трябва да бъде визията на центъра на Бургас?

Подкрепям идеята за унифицирана визия Трябва да се въведе ред, но без крайности. Търговците имат право да брандират обектите си, както сметнат за добре. Смятам, че не трябва да се променя! Нямам мнение по въпроса.
виж резултатите или