Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Осигуряват допълнителни уроци по български език за деца от малцинствата

Осигуряват допълнителни уроци по български език за деца от малцинствата

В мерките по образователна интеграция ще се включат 746 ученици. Проектът е с продължителност 29 месеца и приключва на 31-ви декември 2018-а година.

Осигуряват допълнителни уроци по български език за деца от малцинствата в Бургас. Инициативата се осъществява по проект, финансиран от новата Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж". Той носи името "Интегриран подход за постигане на значими и устойчиви резултати в образователната интеграция на ученици от етнически малцинства" и в него са включени 6 основни и 3 професионални училища.

Дейностите са насочени към допълнителна работа с децата по български език и литература, компенсиране на пропуските при усвояване на учебния материал, подобряване на образователната среда, съхраняване и развиване на културната идентичност, осигуряване на психологическа подкрепа, кариерно консултиране и професионално ориентиране за продължаване на образованието в гимназиален етап.

Важна част от проекта е работата с родителите. За доброто взаимодействие с тях ще партнира неправителствената организация "Областен ромски съюз". В резултат от изпълнението на проекта се очаква намаляване на отпадналите от системата ученици, все повече от тях да продължават образованието си в гимназиален етап, увеличаване броя на успешно интегрираните чрез образователната система деца от етническите малцинства.

В мерките по образователна интеграция ще се включат 746 ученици. Проектът е с продължителност 29 месеца и приключва на 31-ви декември 2018-а година. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега