Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Оставиха в ареста бургазлия, обявен за издирване във Франция

Оставиха в ареста бургазлия, обявен за издирване във Франция

Бургаският апелативен съд постанови мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо бургазлия. Орлин Топалов е издирван с Европейска заповед за арест, издадена от Прокуратурата в Рен (Франция), по обвинения в пране на пари и измами.

Бургаският апелативен съд постанови мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо бургазлия. Орлин Топалов е издирван с Европейска заповед за арест, издадена от Прокуратуратав  Рен (Франция), по обвинения в пране на пари и измами.

Според френските власти, бургазлията е участвал в мошеническа група. Според френското законодателство, извършените от Топалов престъпления, се наказват с 10 години затвор. Той обаче се укрил у нас, поради което през юли т.г. е издадена европейска заповед за арест.

Данните на френската прокуратура сочат, че Топалов и съучастникът му "изпрали" пари, получени врезултат на мошенически действия, извършени в Република Франция и КралствоБелгия. Те са организирали транзита на суми, набирани обикновено отпредставители на ромското население, чрез фиктивни дружества. Тези дружества сабили използвани като пощенски кутии с кратковременни управители.

Бургаската прокуратура изиска най-строгата мярка за неотклонение, за да бъде обезпечено явяването на Топалов пред съда. Представителят на държавното обвинение бекатегоричен, че бургазлията може да сеукрие.

Съдът прие мотивите на прокурора и оставиТопалов в ареста. Определението еокончателно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега