Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отличиха десетима огнеробци от Бургаско

Отличиха десетима огнеробци от Бургаско

Министерството на вътрешните работи отличи десетима огнеборци от Първа и Втора Районни служби „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас и РСПБЗН – Несебър.

Министерството на вътрешните работи отличи десетима огнеборци от Първа и Втора Районни служби „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас и РСПБЗН – Несебър. Те получиха награда за проявен професионализъм, съобразително и себеотрицание при ограничаването и ликвидирането на пожарите от края на м. юли, възникнали в землището на кв. „Банево” и с. Изворище / с площ 12 000 дка./, в землището на с. Рудник, общ. Бургас и с. Лъка, общ. Поморие / с площ 11 000 дка./ и от средата на м. август в землището на вилна зона „Зора” и Свети влас / с площ 60 000 дка./, като огъня е потушен в условията на силен поривист вятър в района на смесена гора в трудно достъпна територия.

Заповедта на министър Румяна Бъчварова бе прочетена от старши комисар Красимир Шоторов – директор на дирекция „Оперативни дейности” към Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в присъствието на заместник-областния управител на Бургас – Владимир Крумов, Директорът на областна дирекция ПБЗН – Бургас комисар Васил Василев и Георги Толин – началник на отдел „Държавен контрол” към Главна дирекция ПБЗН. 

На наградените бе поднесена и благодарността на Главен комисар Николай Николов за добре свършената работа и показаната отговорност към тежките задачи, пред които бургаските огнеборци са били изправени в последните месеци. 

Това са: старши инспектор Диян Иванов, младши инспектор Станимир Русев, младши инспектор Иван Петров, младши инспектор Никола Недялков, младши инспектор Стефан Ташев, младши инспектор Атанас Кавръков, младши инспектор Петър Петров, младши инспектор Станислав Янев, младши инспектор Стойко Златинов, младши инспектор Марко Баджев.

В края на официалната церемония бургаския фотограф Стефан Димитров подари снимка-колаж на сградата на противопожарната служба, разположена в центъра на крайморския град и промяната претърпяна от 1935 година до днес.

Според комисар Васил Василев колажа ще бъде окачен във вътрешността на сградата за да напомня на бургаските огнеборци за това, че делото им няма да бъде забравено от поколенията. В знак на благодарност на Стефан Димитров бе поднесен плакет.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега