Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отпускат кредити до 50 000 лева на нови или стартиращи предприятия

Отпускат кредити до 50 000 лева на нови или стартиращи предприятия

Държавата ще осигури и финансови и правни консултации, които ще осигурят на младите хора възможността да развият успешно идеите си и да ги превърнат в работещ бизнес.

Отпускат кредити между 5 000 и 50 000 лева на нови или стартиращи предприятия по ОП "Развитие на човешките ресурси". Държавата ще осигури и финансови и правни консултации, които ще осигурят на младите хора възможността да развият успешно идеите си и да ги превърнат в работещ бизнес.

Тези нови възможности бяха представени от социалния министър Зорница Русинова пред младежи във Велинград. Тя обясни, че новите кредитни линии ще бъдат отворени догодина, като за тях са заделени 70 млн. лева. От подобно кредитиране ще могат да се възползват  фирми, които функционират от не повече от 2 години.

Очаква се това да даде нов тласък на предприемачеството, особено в населените места, където няма големи работодатели. Наред с финансовата помощ, по линиите на ОПРЧР, инициативните хора могат да получат и финансови и правни консултации, които да помогнат в изготвянето и реализирането на бизнес плановете им.

Друго предизвикателство е да бъдат активирани младежите, които нито работят, нито учат, посочи Русинова. По ОПРЧР предстои да бъде отворена нова схема "Готови за работа" на стойност 10 млн. лева. Министър Русинова запозна участниците в дискусията с възможностите и по други две схеми на ОПРЧР "Младежка заетост" и "Обучение и заетост за младите хора". Интерес имаше и към програмата "Старт на кариерата".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега