Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Парламентът каза "Да" на Закона за шума на Симеонов

Автор: "PoligrafF" , от 12.07.2018 0
Вместо до 7:00 часа сутринта, тишина ще трябва да пазим от 23:00 до 8:00 часа.

Народното събрание прие на първо четене Закона за шума на Валери Симеонов. Текстът бе подкрепен от 127 депутати, докато 17 души гласуваха с “против”, а 10 се въздържаха. Промените въвеждат строги ограничения за шума от заведенията през нощта и налага нови, по-високи санкции за нарушителите.

Вместо до 7:00 часа сутринта, тишина ще трябва да пазим от 23:00 до 8:00 часа. В този диапазон откритите площи в зоните и териториите, предназначени за жилищно строителство, рекреационните зони и териториите със смесено предназначение озвучаването ще бъде ограничено. Същото важи и за силната музика от пътните и плавателните превозни средства, предназначени за спорт, туризъм и развлечения и водноатракционни услуги, както и зареждането на обекти.

Ограничеинята не важат за гари, автогари, аерогари и системи за предупреждение при бедствия, отбелязва се в законопроектът. По предложение на Симеонов, контролът ще се осъществява от МВР. През деня отговорни за опазването на околната среда от шумове остава на РЗИ.  

Въвежда се изискване озвучаването на открито да става само с озвучителни средства с монтирани автоматични регулатори, контролиращи нивото на звука така, че то да не е по-високо от нормативно определените гранични стойности.

Предлага се регионалните здравни инспекции да издават становище като част от процедурата по заявяване на работното време пред общинските и районните администрации. Целта е осигуряване на акустичен комфорт на живеещите в сгради, част от които са търговски или производствени обекти, се обяснява в мотивите, предава Нова телевизия.

”Ограниченията важат и за курортите, там почиват хора. Не виждам драматично да се въведе една по-крайна мярка. Кое е по-страшно - необезшумена дискотека, която побърква целия несебърски залив, или запечатано заведение заради неиздаден касов бон”, коментира вицепремиерът. По думите му, курортите нямали нужда от специален режим.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Февруари ни прави намек за наближаваща пролет.
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или