Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Парламентът прие на първо четене промени в данъчните закони

Парламентът прие на първо четене промени в данъчните закони

Според един от новите текстове, в брой ще плащаме само суми до 5 000 лева, вместо както досега - 10 000 лева.

Парламентът прие на първо четене промени в данъчните закони. Пакетът включва изменения на общо 7 закона, в това число за Закона за акцизите и данъчните складове, Законът за данък върху добавената стойност, Законът за корпоративното подоходно облагане, Законът за данъците върху доходите на физическите лица, Законът за местните данъци и такси, Законът за счетоводството и в Законът за ограничаване на плащанията в брой, предава БНТ.

Според един от новите текстове, в брой ще плащаме само суми до 5 000 лева, вместо както досега - 10 000 лева. Това бе една от най-оспорваните промени. Реформаторите протестираха срещу това, че за дребни сделки в провинцията, хората ще трябва да си правят банкови сметки. Според народните представители, това няма да изведе трансферите на светло, а само ще бъде в полза на банковите институции.

Вдигат се и акцизите върху тютюневите изделия - от 70 на 101 лева за 1 000 къса. Освен това, наследниците на данъчно задължени лица ще могат да подават декларации на починали самоосигуряващи се лица. Първоначалната идея на Министерството но финансите бе това да се прави задължително, но в крайна сметка Владислав Горанов отстъпи и обеща глоби за наследниците да няма.

Предвижда се още от 2018 г. всички данъчни декларации да се подават по електронен път. Този текст също предизвика бурни реакции, тъй като ще затрудни възрастни хора и хора от малките населени места, които не винаги умеят да боравят с компютър или разполагат с такъв.

Друго изменение гласи, че с данък ще се облагат всички печалби от игри, които са на стойност над 30 лева, пише в-к "Монитор". Изваждат се само ученическите награди от олимпиади, състезания и други конкурси.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега