Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Повдигнаха обвинения срещу бивш министър във връзка с АЕЦ "Белене"

Повдигнаха обвинения срещу бивш министър във връзка с АЕЦ "Белене"

Софийска градска прокуратура повдигна обвинения срещу Петър Димитров - бивш министър на икономиката и енергетиката. Той бе привлечен като обвиняем заради безстопанственост, във връзка с проекта АЕЦ "Белене".

Софийска градска прокуратура повдигна обвинения срещу Петър Димитров - бивш министър на икономиката и енергетиката. Той бе привлечен като обвиняем заради безстопанственост, във връзка с проекта АЕЦ "Белене".

Според обвинителния акт, през 2007-ма година Димитров умишлено не е упражнил достатъчен контрол върху работата на Любомир Велков и Мардик Папазян /главни изпълнителни директори на НЕК ЕАД/ при сключването на "Рамков договор" за доставка на оборудване от количеството, намиращо се в атомната електроцентрала. В условията на договора било записано, че НЕК се задължава да поеме за своя сметка всички разходи по изпълнение на договора. Последвалите щети са в размер на 77 172 475 евро.

Петър Димитров, упражняващ правата на едноличния собственик на капитала – МИЕ в НЕК ЕАД е бил длъжен да упражнява контрол върху работата на главните изпълнителни директори на НЕК ЕАД Велков и Папазян, но въпреки тези си задължения е бездействал, смята държавното обвинение.

Бившият министър е с мярка за неотклонение „Подписка“. Наложена му е забрана да напуска пределите на страната без разрешение на прокурора. Разследването по делото продължава.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега