Почетният гражданин на Поморие Йордан Маринов откри изложба в Народното събрание

Автор: "PoligrafF", от 14.06.2018 0
„Морето! Най-голямото събитие!” включва близо 30 платна.

Иизвестният маринист и почетен гражданин на Поморие - Йордан Маринов подреди първата си изложба живопис в  Народното събрание на Република България. „Морето! Най-голямото събитие!” беше открита от председателя на Парламента Цвета Караянчева. Експозицията включва близо 30 платна и се осъществи по инициатива на бургаските народни представители.

”Радвам се, че благодарение на нашите колеги от Бургас имаме възможността да подишаме малко морски въздух, да се насладим на красотата на картините на Йордан Маринов”, отбеляза Караянчева.

Тя подчерта, че с платната си художникът убедително показва прословутия артистичен дух на хората от крайбрежието, който не е просто легенда, а силно присъствие в съвременното българско изкуство. Кметът на община Поморие Иван Алексиев също приветства Маринов, като му изпрати поздравителен адрес, който бе прочетен при откриването.

„Морето! Най-голямото събитие!” – едва ли има по-подходящо име за днешната Ви изложба живопис, защото неведнъж сте доказвал, че събитието във Вашето творчество е морето, а Поморие – уютният му пристан! Горд съм от факта, че сте почетен гражданин и културен посланик на нашия град и Ви благодаря!“, пише кметът в поздравителния си адрес.

Йордан Маринов е удостоен със звание почетен гражданин на Поморие от 23-ти декември 2014 г. Той е автор на много монументални творби и организатор на десетки самостоятелни изложби както в страната, така и в чужбина.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Ден преди Първа пролет щъркелите вече са в Бургас, за да посрещнат…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или