Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Премиерът на Виетнам: Страната ни може да е врата за български стоки

Премиерът на Виетнам: Страната ни може да е врата за български стоки

"Виетнам може да бъде врата за българските стоки на 600-милионния пазар на Югоизточна Азия”. Това заяви премиерът на Виетнам г-н Нгуен Суан Фук на среща днес в Ханой с министъра на икономиката Божидар Лукарски, който е на официално посещение в страната.

"Виетнам може да бъдеврата за българските стоки на 600-милионния пазар на Югоизточна Азия”. Това заяви премиерът на Виетнамг-н Нгуен Суан Фук на среща днес в Ханой с министъра на икономиката БожидарЛукарски, който е на официално посещение в страната.

В момента предстои договаряне на споразумението между ЕС иВиетнам за свободна търговия, което ще предостави много възможности за достъпдо пазара на страните от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия /АСЕАН/, нотрябва и двете страни да активизираме работата за това. Според виетнамския министър-председател, организирането на ежегодни бизнес форуми между български и виетнамски предприятия ще спомогне за разширяване на стокообмена.

НгуанСуан Фук отправи покана към министър-председателя на България да посетиВиетнам, което би допринесло за развитие на икономическите отношения. Министър Лукарски от своя страна също заяви, чеБългария може да е врата за Виетнамските стоки за пазара на ЕС. Той информирапремиера, че по време на вчерашната пленарна сесия между официалните делегациина двете страни с министъра на индустрията и търговията на Виетнам г-н Чан ТуанАн са набелязани областите от взаимен интерес, както и че е проведен ползотворенбизнес форум, който е показал, че от страна на бизнеса има голям интерес къмдвата пазара. Договорено е сътрудничество в търговията със селскостопанскистоки, аквакултурите и енергетиката, по-специално ВЕИ и оползотворяване наотпадъци.

Министър Лукарски се съгласи, че нивото наикономическото сътрудничество между двете страни не е на равнището навъзможностите. Той посочи, че целта на визитата му във Виетнам начело наофициална и бизнес делегация е именно обсъждане на мерки за активизиране надвустранните икономически отношения, представяне на бизнес климата ивъзможностите за търговия с България, както и идентифициране на нови области насътрудничество.

През 2015 г. стокообменът между България и Виетнаме в размер на 93 млн. щ.д., като износът на България възлиза на 43 млн. щ.д., авносът от Виетнам се равнява на 50 млн. щ.д. През първите седем месеца на 2016г. двустранният търговски оборот достига 61 млн. щ.д., от които български износза 35 млн. щ.д. и внос от Виетнам за 26 млн. щ.д.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега