Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Проектират ремонта на всички улици във "Възраждане"

Автор: "PoligrafF" , от 16.01.2020 0
Предстои и цялостна реконструкция на "Краснодар"

Районът около градския пазар “Краснодар” ще бъде изцяло реконструиран и обновен. Това стана ясно на публичното обсъждане на бюджет 2020 на Община Бургас пред жителите на ЦГЧ. От администрацията подчертаха, че ремонтите започват веднага, след като ВиК подменят своята мрежа по всяка от предвидените улици.

В момента на дневен ред е ул. “Цариградска”.  За нея ВиК дружеството вече се е ангажирало да подмени целия водопровод. Със собствени средства на Общината се проектира и ремонт на ул. “Климент Охридски”, като се очаква ВиК да извърши частична подмяна на водопроводите. За тези две ключови улици, които се намират от двете страни на градския пазар, е предвидена цялостна реконструкция - отводняване, изграждане на нови тротоари, бордюри, осветление и озеленяване.

Предвидено е изграждане на нов паркинг на бул. “Мария Луиза” и ремонт на другите два на същата улица. Още много улици в квартал “Възраждане” ще бъдат ремонтирани през предстоящите месеци. 10 млн. лева са предвидени в бюджета  на Община Бургас за текущи ремонти. 

”Вече са  проектирани,  избрани са  изпълнители.  Там също ВиК трябва първо да си смени подземната инфраструктура”, обясни директорът на Дирекция “Строителство”  в Община Бургас - Димитър Бакалов. Той уточни, че ще бъдат обновени и улиците около изграждаща се нова библиотека - “Асен Златаров”, “Оборище” “Средна гора”.

Приоритетите в Бюджет 2020  представиха зам.-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев, председателят на ОбС проф. Севдалина Турманова, зам.-кметът по култура, спорт и туризъм Диана Саватева, зам.-кметът по европейски политики и околна среда Весна Балтина и директорът на Дирекция “Строителство” Димитър Бакалов.

Финансовата рамка на бюджета е  306 милиона лева, като 123 милиона лева  идват от републиканския бюджет за делегирани дейности,  144 милиона лева са местните дейности и индикативните средства от ЕС са 39 милиона лева, обясни зам.- кметът Красимир Стойчев.

По време на срещата с граждани, зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева обяви, че сред целите на Общината е налагането на Бургас като самостоятелна туристическа марка. “Идеята e да развиваме туризъм извън летния сезон, като едната от възможностите е конгресният туризъм”, уточни тя.

По-чисти улици  не само по основната пътна мрежа, но и в периферните райони  е една от целите, заложени в програмата на зам.-кмета по околна среда и европейски политики Весна Балтина. Тя съобщи още, че Общината продължава да инвестира в полза на екологичния градски транспорт.  Предстои още 56 електробуса да бъдат включени в  автопарка на “Бургасбус” за обслужване на градските линии.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Обичаме си го този наш Бургас и това е!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или