Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разбиха престъпна група за търговия с фалшиви книжки в Казанлък

Разбиха престъпна група за търговия с фалшиви книжки в Казанлък

Разбиха престъпна група за търговия с фалшиви шофьорски книжки в Казанлък, информират от пресцентъра на МВР. При специализирана полицейска операция на служители от "Икономическа полиция" са задържани двама души, срещу които са повдигнати обвинения.

Разбиха престъпна група за търговия с фалшиви шофьорски книжки в Казанлък, информират от пресцентъра на МВР. При специализирана полицейска операция на служители от "Икономическа полиция" са задържани двама души, срещу които са повдигнати обвинения.

Работата по случая започнала през месец юли т.г., след сигнал за посредничество при изготвянето и доставката на неистински свидетелства за управление на МПС. На 9-и октомври служители на реда спрели за проверка л.а. с марка "Хюндай", пътуващ по АМ "Тракия". Зад волана бил жител на Тополовград.

При извършеното претърсване в колата те открили запечатан плик с фалшива шофьорска книжка, гръцки образец, издаден на името на български гражданин от Нова Загора. Oбразувано било досъдебно производство срещу неизвестен извършител по чл. 308, ал.2, вр ал.1 от НК.

При проведените допълнителни процесуално-следствени действия разследващите установили посредника в схемата - 61-годишен мъж от град Николаево. По първоначални данни той е набирал кандидати да се снабдят с неистински гръцки книжки и след това доставял такива документи на клиентите си.

Извършено е претърсване в дома му, при което са иззети множество документи, съотносими към разследването. В хода на процесуално-следствените действия е задържан и 31-годишен мъж, също от Николаево, считан за съучастник. Той се легитимирал пред полицейските служители с фалшива гръцка шофьорска книжка, съдържаща неговите лични данни.

Документът е иззет, като собственикът му също е привлечен като обвиняем. Работата по документирането и доказването на цялостната им престъпна дейност и установяването на възползвали се от схемата продължава под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега