Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Рибарско пристанище Поморие е сигурно и защитено място за рибарските кораби и лодки

Рибарско пристанище Поморие е сигурно и защитено място за рибарските кораби и лодки

Драма и ужас в Поморие няма. Това каза кметът Иван Алексиев по повод тиражираните в електронните медии и социалните мрежи публикации за „отнесени и потрошени лодки в Поморие”.

Във връзка сметеорологичните прогнози през последните дни и според една от клаузите вдоговора за ползване на Рибарско пристанище Поморие, всички собственици налодки, настанени в новото пристанище бяха  предупредени да изтеглятлодките си към брега, за да се избегне рискът от повреждането им.

Спредупреждението не се съобрази само един от собствениците, чиято лодка не епоставена на изграденото съоръжение, а върху допълнителна самоделнаконструкция, която не е издържала тежестта на пълната с вода от проливния дъждлодка.

"Всичкиостанали лодки и яхти са невредими. Дори по време на големия вятър приехменяколко лодки от пасажерското пристанище по желание на собствениците им, запо-голяма сигурност. Безспорно вятърът беше силен, но там, където бешенеобходимо стягахме въжета, пускахме котви и се постарахме всички лодки дабъдат максимално обезопасени", сподели Георги Гуменов, ръководител Пристанищентерминал.

Драма и ужас вПоморие няма. Това каза кметът Иван Алексиев по повод тиражираните велектронните медии и социалните мрежи публикации за „отнесени и потрошени лодкив Поморие”. „Напротив, очакванията ни за защитното съоръжение напълно сеоправдаха и се радвам, че Поморие предлага едно от най-сигурните и защитенирибарски пристанища в района.”, допълни той.

В следствие наприродната стихия на 17.10.2016 г., когато  скоростта на вятъранадхвърляше 11 метра в секунда (40 км/ч), а поривите му - над 15 метра всекунда, Пристанище Варна беше затворено, а Рибарско пристанище Помориепродължи да функционира.

"Ужасът не ебил в Рибарско пристанище Поморие, ужасът е бил и е в главите на някои хора,които не могат да понесат факта, че Поморие се променя и развива в правилнапосока. „Бурното море” не е отнесло рибарските лодки в Пристанището, абезвъзвратно е отнесло надеждите на някои, че всичко, което се изгради презпоследните 5 години ще се разруши, но времето е най-добрият съдник и доказваобратното", каза кметът на Община Поморие Иван Алексиев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега