Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Седемте нови автобуса на "Бургасбус" тръгват по маршрутите си през декември

Седемте нови автобуса на "Бургасбус" тръгват по маршрутите си през декември

Очакванията на "Бургасбус" и Общината са, че с новозакупените автобуси броят на превозените пътници от обслужващите квартали ще се удвои.

Седемте нови автобуса, с които "Бургасбус" ще разшири автопарка си, тръгват по маршрутите си през декември, съобщиха от фирмата превозвач. Припомняме Ви, че те бяха закупени с цел да се подобрят условията на пътуване до двата нови квартала на Бургас - “Черно море”  и “Рудник”. Освен това те ще позволят и жителите на кварталите "Банево" и "Ветрен" да пътуват с модерен транспорт до централната част на града.

Производител на новите превозни средства е полската компания "Solaris". Автобусите имат 40 седящи места, а максималният брой пътници, който събират, е 130 души. Оборудвани са с ниски подове и разполагат със специално място, предназначено за инвалидни и бебешки колички.

Допълнителните функции включват електронни табла за информация, видеонаблюдение, GPS система и климатик. Новите автобуси са с дизелови двигатели,  носители на екологичния стандарт EURO 6, като емисията на изгорели газове е сведена до минимум.

Общата стойност на седемте нови автобуса е 4 868 327 лева. Средствата за реализация на проекта идват от различни източници - Регионалния фонд за градско развитие, от самото дружество "Бургасбус".

Очакванията на "Бургасбус" и Общината са, че с новозакупените автобуси броят на превозените пътници от обслужващите квартали ще се удвои.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега