Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Табаков предлага "Атанасовска коса" отново да стане плаж "Адам и Ева"

Автор: "PoligrafF" , от 13.07.2018 0
Вариант е ивицата да бъде разделена на няколко зони.

В отговор на стартиралата подписка срещу голотата на плажа, общинският съветник Живко Табаков внесе в докладна, с която предлага “Атанасовска коса 2”, който Общината поиска да стопанисва, отново да стане плаж “Адам и Ева”.

”Ако голотата на плажа бъде счетена като непристойно поведение, то нека бъдат приложени съответните санкции, макар да намирам за спорен този момент. Друг спорен момент е кой ще контролира и налага санкции на „нарушителите”. Въпреки това, ако бъде изпълнено желанието на гражданската инициатива, а именно да бъдат въведени рестрикции, то смятам, че е редно на другата страна да бъде предоставена възможност за алтернатива”, пише Табаков.

Той напомня, че “Атанасовска коса” дълго време бе плаж, предпочитан от дамите, почитателки на по-разголеното плажуване. През последните няколко години обаче ивицата не се стопанисва, няма условия за нормално плажуване, а старите бетонни ограждения на „Евиния” плаж са разрушени в голямата си част.

”Важно е да се отбележи и факта, че нудистки плажове, „Евин” и „Адамов” има по цял свят и те са част от палитрата на предлагане в туристическия бизнес, при това по цени се равняват на най-скъпите курорти. Не виждам пречка Община Бургас да помисли в посока отново да предоставя такава услуга в рамките на плаж „Атанасовска коса – 2””, допълва Табаков.

С докладната си Табаков иска Общински съвет официално да кандидатства за стопанин на плажа, след което тя да се обособи като нудистка. Вариант е ивицата да бъде разделена на няколко зони, така че да бъде управлявана по най-рационалния начин, като тази промяна бъде направена от съответното ресорно министерство, посочва още общинският съветник.

Припомняме Ви, че кметът Димитър Николов поиска от министърът на туризма Николина Ангелкова Общината да поеме грижите за “Атанасовска коса”, тъй като плажът не представлява интерес за концесионерите. Тя на свой ред заяви, че ще съдейства с каквото може и препоръча на градоначалника да изпрати писмено искане до ведомството.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Февруари ни прави намек за наближаваща пролет.
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или