Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Тишев: Няма да позволим Бургас да стане придатък на Варна

Автор: "PoligrafF" , от 17.04.2018 0
БСП - Бургас зове областният, кметът, бургаските депутати да реагират.

Няма да позволим Бургас да стане придатък на Варна. Това заявиха категорично народният представител Николай Тишев, областния председател на БСП - Бургас Стойко Танков и Христо Панайотов от ОбС на партията. Местните политици бяха категорични, че тиражираното предложение на регионалното министерство за сформирането на единен Черноморски икономически регион е недопустимо и носи единствено негативи за Бургас.

Депутатът Николай Тишев подчерта, че до този момент не е участвал в дискусия по темата. Не бил получавал и покани за такива. Освен това отправи въпрос към ведомството защо в Бургас не е организирано обществено обсъждане, след като предварителният план е бил срещи да има във всеки областен център.

”Къде беше постигнат този консенсус, нито мен, нито моите колеги някой ни е питал дали сме съгласни. Съвсем сериозно искам да заявя, че тази работа няма да стане”, категоричен бе народният представител. “Вече едно седмица този дискусия върви, София си прави сметките, Варна си прави сметките, Бургас го няма въобще на картата. Искаме ясна позиция от другите партии в Бургас”, допълни той и призова колегите си от ГЕРБ и останалите местни политически формации да се активизират.

Той пое ангажимент да инициира среща с бургаските представители от останалите парламентарно представени сили, за да се намери начин за противодействие на обединяването на Бургас и Варна в общ административен и икономически регион.

”В исторически план това е трети опит Варна да сложи ръка върху Бургас и като икономически и като административен район. Изразяваме готовност да се включим в общи действия с ГЕРБ и другите партии да защитим Бургас като център на икономически регион”, категорично заяви и Стойко Танков. Той призова управляващите в региона също да реагират. По думите му, до този момент не е имало официален коментар нито от областния управител Вълчо Чолаков, нито от кмета Димитър Николов.

Танков посочи, че БСП застава зад варианта София да се обедини със Северозапада, който в действителност е в основата на новото райониране. По думите на областния председател на червените, причината е, че областите там са паднали под 800 хил. души население, което ги възпира да кандидатстват по европроекти и така икономически те продължават по спиралата надолу.

”Проблемите са другаде, решенията трябва да са други”, посочи и Панайотов в подкрепа на колегите си. Тишев подчерта, че новото райониране ще причини увеличение на безработицата в региона, тъй като местните административни звена на държавата ще бъдат закрити.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или