Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

17 нови тунела ще бъдат изградени в страната до края на 2023-а година

Автор: "PoligrafF", от 14.02.2018 0
34-те вече съществуващи тунела ще бъдат ремонтирани поетапно.

17 нови тунела ще бъдат изградени в страната до края на 2023-а година. Към момента те са в различен етап на подготовка. Някои се строят, други се проектират, за трети има предпроектни проучвания. Това обявиминистърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в ефира на Нова и уточни, че 34-те вече съществуващи тунела в страната ще бъдат ремонтирани поетапно.

8 от тях ще се намират по трасето на автомагистрала “Струма”, а 6 – по автомагистралата между градовете Русе и Велико Търново. Предвидено е строителството на тунел под връх Шипка. В момента се изгражда тунелът на обходния път на град Габрово, който ще бъде готов до края на годината. Очаква се през 2023 г. всичките да бъдат завършени. През 2018 г. ще стартира прединвестиционно проучване за пътя от Монтана до София, който включва и изграждане на тунел под прохода „Петрохан“.

”Тази година се очаква да започне ремонтът на тунела на обхода на град Ловеч, финансирането за което ще бъде с европейски ресурси”, подчерта министър Нанков и допълни, че в рамките на годината ще бъдат довършени и ремонтите на тунелите по автомагистрала „Хемус“.

”Ако няма жалби по тръжните процедури за избор на изпълнител, още тази година ще започне изграждането на пътя до границата със Сърбия”, съобщи министърът. Той уточни, че участъкът от Сливница до Калотина ще бъде с магистрални габарити и скорост на движение от 120 км/ч., като след стартиране на строителните дейности ще бъде построен за 2 години.

”Изграждането на пътя между градовете Ботевград и Видин е приоритет в управленската програма на правителството и наш основен приоритет за Северна България. Както и строителството на автомагистрала „Хемус“ и магистрала между Русе и Велико Търново”, заяви регионалният министър.

Той подчерта, че още през месец март ще стартира обществената поръчка за избор на изпълнител за изграждане на най-тежкия участък от скоростния път – между градовете Ботевград и Мездра. В средата на годината ще бъде обявена и обществена поръчка за избор на изпълнител за отсечката между град Видин и с. Ружинци. Министър Нанков коментира, че при липса на обжалвания, още през 2021 г. най-тежките участъци от пътя ще бъдат изградени. Това са отсечките от град Ботевград до град Мездра, от град Видин до с. Ружинци, както и обходът на град Димово.

За автомагистралата между градовете Русе и Велико Търново е избран комбинираният вариант на трасе, който е и приоритетен от екологична гледна точка, обясни министър Нанков. „Трасето щади най-много биологичното разнообразие и околната среда, най-евтино и най-сигурно е за пътната безопасност“, коментира още той и допълни, че процедурите по избора на изпълнител ще започнат веднага след приключването на процедурите по обжалване на трасето.

През тази година предсрочно ще бъде пусната в експлоатация отсечката от град Благоевград до село Крупник от автомагистрала „Струма“, а в края на 2019 г. ще приключи и изграждането на отсечката от град Кресна до град Сандански, информира министърът.

През месец март започва строителството на отсечката от автомагистрала „Хемус“ между разклона за град Ябланица и п.в. Боаза.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Февруари ни прави намек за наближаваща пролет.
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или