Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

45-годишен българин, живеещ в чужбина, е подателят на фалшивите бомбени заплахи в София

Автор: "PoligrafF", от 13.01.2018 0
Същият човек е подавал множество сигнали и за различни европейски институции.

Установен е авторът на фалшивите сигнали за поставени в София взривни устройства, които вдигнаха столичната полиция на крак през последните дни. Оказва се, че анонимните обаждания са подадени от карта на чужд мобилен оператор от 45-годишен български гражданин, който се намира в страна от ЕС. 

Същият човек е подавал множество сигнали освен за обекти в България, и за различни европейски институции, като последният е за ЕК, обяви директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов днес. По думите му, в момента българското МВР и партньорските служби в Европа работят по установяване на местонахождението и задържането му.

45-годишният мъж не живее у нас от няколко години. Данните за подавани от негова страна фалшиви сигнали датират от 2012-а година. Заплахите са засягали различни обекти и институции - съд, прокуратура, частни хотели.  Той има криминална регистрация за шофиране на МПС след употреба на алкохол. Мотивите му остават неизвестни.

В България през годините са водени досъдебни производства по същия повод във връзка с подадени от него много подобни сигнали. Деяниете е наказуемо и по  чл.326 от НК и по Закона за ЕЕН112, като по НК е предвидено наказание включително „лишаване от свобода“, а по Закона за ЕЕН, когато са мобилизирани службите за реагиране, е предвидена сериозна глоба в размер от 10 000 до 20 000 лв., като е предвидено търсене и на обезщетение за причинените вреди и направените от службите разходи.

”Службите реагират незабавно по утвърдена процедура на всеки подобен сигнал, изразходва се огромен ресурс, не само от полицията”, посочи директорът на СДВР и уточни, че само през последните дни подадените злоумишлени обаждания са няколко - за Летище София, за НДК, за НС, като сигналите са подавани на общодостъпни в интернет телефонни номера, всичките – от един номер.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Все още не можем да решим коя ни е любимата част от Великден - боядисването…
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Каква трябва да бъде визията на центъра на Бургас?

Подкрепям идеята за унифицирана визия Трябва да се въведе ред, но без крайности. Търговците имат право да брандират обектите си, както сметнат за добре. Смятам, че не трябва да се променя! Нямам мнение по въпроса.
виж резултатите или