Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

5 мощни натурални диуретика

Автор: "PoligrafF", от 14.06.2019 0
Диуретиците са мощно оръжие срещу задържането на излишните течности в тялото. Те увеличават отделяното количество урина и намаляват нейната ресорбция. Задържането на вода може да е една от причините да не откривате разлика в теглото си, дори да следване стриктна диета, или да промените хранителния си режим. То може да причини отоци, както и други здравословни проблеми.

Диуретиците са мощно оръжие срещу задържането на излишните течности в тялото. Те увеличават отделяното количество урина и намаляват нейната ресорбция. Задържането на вода може да е една от причините да не откривате разлика в теглото си, дори да следване стриктна диета, или да промените хранителния си режим. То може да причини отоци, както и други здравословни проблеми.

Причините да задържате вода могат да бъдат разннобразни, а начините да се освободите от нея - също са много. Най-добре е обаче да опитате първо с натурални диуретици, преди да предприемете мерки, включващи хранителни добавки и медикаменти. Представяме Ви пет такива натурални храни и напитки:

1. На първо място няма как да не споменем кафето, което е сред най-популярните естествени диуретици. В рамките на препоръчителната максимална доза от 1-2 чаши на ден, ще можете да се възползвате от този ефект на кофеина. Ако обаче редовно приемате такова количество от топлата напитка, е възможно тялото Ви да е привикнало към него и веществото да престане да действа.

2. Магданозът също влиза в списъка с най-добрите натурални диуретици. В народната медицина често е препоръчван за тази цел, но до момента учените не са задълбочили проучванията върху влиянието на подправката върху отделителната система. При лабораторни плъхове, обаче, зелените му листенца действат.

3. Хибискусът също често се препоръчва при задържане на вода. От растението се добива леко тръпчив чай, който има редица благоприятни ефекти върху тялото и здравето на човека. Смята се, че отварата намалява кръвното и стимулира отделянето на вода.

4. Зеленият и черният чай също имат диуретичен ефект, ако предпочитате по-традиционните топли напитки. Причината отново се крие в кофеина в тях. Също като при кафето обаче се наблюдава резистентност при хора, които редовно приемат от напитката.

5. Черният кимион нашумява все повече и повече като суперхрана. Смята се, че “екзотичната” подправка има редица благоприятни ефекти върху здравето, сред които и намаляването на задържаната в организма вода.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

"Артлегория" e дело на Добрин Вътев - председател на Съюза на бургаските…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или